Doorgaan naar hoofdcontent

DIY: showerjelly makenJe kent ze misschien wel, de shower jellies van Lush. Het is een flubberachtige, op pudding lijkende douche gelei, waarvan je een stukje snijd. Dit stukje kan je dan tussen je handen of over je huid masseren tot er schuim ontstaat, en daar kan je jezelf dan mee wassen.
Maak nu zelf snel en simpel je eigen shower jelly.


Benodigdheden: 
 • 125ml water
 • 185ml vloeibare zeep
 • voedingskleurstof in je favoriete kleur
 • essentiële olie
 • 5 blaadjes gelatine van 1,5 gr (dit is voor een erg vaste jelly, gebruik er 3-4 voor meer beweging in je gelei) en een kommetje water waarin je ze laat weken.


How to:
 1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje water om te weken.
 2. Breng ondertussen het water (125ml) tot aan het kookpunt en giet dit in een mengkom.
 3. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit, voeg bij het hete water en meng tot de blaadjes zijn opgelost.
 4. Voeg hierbij de vloeibare zeep toe en roer zachtjes om het bubbelen te vermijden.
 5. Voeg nu 2 druppeltjes kleurstof toe en zo'n 5 druppeltjes essentiële olie.
 6. Meng voorzichtig. Giet nu over in een bewaarpotje of leuk gevormd potje en laat het opstijven.
De shower jelly bewaar je best in een afgesloten potje op een donkere plaats, maar ook in de vriezer kan je het goed bewaren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?