Doorgaan naar hoofdcontent

Doe hetzelf pedicure

Je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven aan een professionele pedicure, je kan het prima zelf doen. Het is niet duur en helemaal niet moeilijk. Vandaag wat tips om je voeten perfect te verzorgen.
Je voeten krijgen heel wat te verduren. Hoge hakken, de hele dag lopen en kou of juist warmte. Daarom is het wel eens fijn om je voeten helemaal te verwennen.
voeten
Je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven voor verzorgde voeten. Hier een aantal tips om het eenvoudig en goedkoop zelf te doen.
Stap 1
Onder je voeten ontstaat vaak eelt, of je dat nu wilt of niet. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig. Zorg dat je voeten helemaal droog zijn, dan gaat het een stuk makkelijker. Je kunt de dode huid verwijderen door langzaam en voorzichtig langs je voet te schaven. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.
Je kan bijvoorbeeld eerst een eeltrasp gebruiken om het ergste weg te halen en daarna een vijl om het af te maken.
Stap 2
Pak een grote plastic bak en vul deze met warm water. Doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, bijvoorbeeld soda of speciale bruistabletten. Dit kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Blijf ongeveer 10 minuten met je voeten in het water zitten. Je kunt je voeten ook nog zelf masseren onder water.
voeten
Stap 3
Masseer je voeten met een voetenscrub. Op deze manier verwijder je nog de laatste dode huidcellen en worden je voeten lekker zacht.
Stap 4
Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen. Gebruik daarna een bokkenpootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.
Stap 5
Knip nu je nagels af op de gewenste lengte. In  de winter kan je beter je nagels kort knippen, anders krijg je gaten in je sokken van die lange nagels. In de zomer is het natuurlijk wel mooi om je nagels wat langer te houden. Het beste is om je nagels niet in één keer te knippen, maar elke keer een klein stukje. Op deze manier  is de kans minder groot dat je nagel scheurt.
voeten
Stap 6
Gebruik nu een vijl om je nagels te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.
voeten
Stap 7
Masseer je voeten nu met een lotion of butter.
voeten
Stap 8
Om je voeten de ultieme behandeling te geven kan je het volgende doen voordat je naar bed gaat. Smeer je voeten rijk in met lotion en doe er sokken omheen. Als je hiermee gaat slapen kan de lotion ’s nachts in je voeten trekken en worden je voeten weer super zacht.
Stap 9
Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.
voeten

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

video - Diergaarde blijdorp Diashow

Toen ik in de vakantie in Diergaarde Blijdorp was, maakte ik ook een aantal foto's. Deze laat ik vandaag aan jullie zien in deze diashow.

Catrice assortimentsupdate herfst / winter 2017

Het herfst en winter seizoen staat bijna voor de deur en daarmee komen er ook weer nieuwe producten in het assortiment van Catrice. Het is een redelijk grote update met leuke nieuwe producten, kijk mee naar de volledige update!