Doorgaan naar hoofdcontent

Wat te doen aan wallen?

Bijna iedereen heeft wel eens last van wallen. Vervelend, maar wat kan je nu eigenlijk doen aan wallen?
wallen
Er zijn twee verschillende soorten wallen te onderscheiden. De één wordt veroorzaakt door vetophopingen en deze vorm is vaak erfelijk. Bij deze vorm hangt de huid onder je ogen; de huid is vaak een beetje uitgezakt. Hier kun je eigenlijk niet zoveel doen. 
De tweede vorm, is de meest voorkomende vorm, namelijk de donkere kringen. De ongewenste kringen onder je ogen worden veroorzaakt door stress, roken etc. Gelukkig kun je aan deze vorm wel iets doen, daarom een aantal tips.
Eten en drinken
Drink veel water en eet gezond, dat is altijd goed voor je huid. Om wallen te voorkomen, moet je zorgen dat je veel kalium binnenkrijgt. Kalium zit bijvoorbeeld in aardappel, gedroogd fruit, sinaasappel, banaan en yoghurt. en is ook nog eens gezond!
Reinigen
Maak je huid elke avond heel goed schoon, zodat er geen vuil meer op je gezicht zit als je je bed induikt. Scrubben is ook een goede manier.
Komkommer
Leg twee dikke plakken komkommer een half uurtje in de ijskast. Leg ze daarna op je ogen en laat het 5 minuten intrekken.
Thee
Leg 2 lauwwarme kamille theezakjes op je ogen en laat het 10 minuten intrekken.
wallen
Massage
Om de afvalstoffen onder je ogen af te laten voeren kun je je wallen masseren. Begin in de onderkant in je ooghoek en druk met je vinger drie secondes zachtjes op de huid. Beweeg  je vingers nu opzij en doe hetzelfde. Werk zo de hele onderkant van je ogen af.
Masker
Zorg dat je altijd een relaxmasker in huis hebt voor absolute noodgevallen. Een masker met cafeïne erin werkt het beste tegen wallen.
wallen
Camoufleren
Mochten de bovenstaande tips niet werken, dan kun je altijd nog een beetje concealer gebruiken. Zorg dat je altijd een lichtere kleur concealer gebruikt dan je foundation.
Heb jij weleens last van wallen? En wat doe je er tegen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?