Doorgaan naar hoofdcontent

Wat te doen aan wallen?

Bijna iedereen heeft wel eens last van wallen. Vervelend, maar wat kan je nu eigenlijk doen aan wallen?
wallen
Er zijn twee verschillende soorten wallen te onderscheiden. De één wordt veroorzaakt door vetophopingen en deze vorm is vaak erfelijk. Bij deze vorm hangt de huid onder je ogen; de huid is vaak een beetje uitgezakt. Hier kun je eigenlijk niet zoveel doen. 
De tweede vorm, is de meest voorkomende vorm, namelijk de donkere kringen. De ongewenste kringen onder je ogen worden veroorzaakt door stress, roken etc. Gelukkig kun je aan deze vorm wel iets doen, daarom een aantal tips.
Eten en drinken
Drink veel water en eet gezond, dat is altijd goed voor je huid. Om wallen te voorkomen, moet je zorgen dat je veel kalium binnenkrijgt. Kalium zit bijvoorbeeld in aardappel, gedroogd fruit, sinaasappel, banaan en yoghurt. en is ook nog eens gezond!
Reinigen
Maak je huid elke avond heel goed schoon, zodat er geen vuil meer op je gezicht zit als je je bed induikt. Scrubben is ook een goede manier.
Komkommer
Leg twee dikke plakken komkommer een half uurtje in de ijskast. Leg ze daarna op je ogen en laat het 5 minuten intrekken.
Thee
Leg 2 lauwwarme kamille theezakjes op je ogen en laat het 10 minuten intrekken.
wallen
Massage
Om de afvalstoffen onder je ogen af te laten voeren kun je je wallen masseren. Begin in de onderkant in je ooghoek en druk met je vinger drie secondes zachtjes op de huid. Beweeg  je vingers nu opzij en doe hetzelfde. Werk zo de hele onderkant van je ogen af.
Masker
Zorg dat je altijd een relaxmasker in huis hebt voor absolute noodgevallen. Een masker met cafeïne erin werkt het beste tegen wallen.
wallen
Camoufleren
Mochten de bovenstaande tips niet werken, dan kun je altijd nog een beetje concealer gebruiken. Zorg dat je altijd een lichtere kleur concealer gebruikt dan je foundation.
Heb jij weleens last van wallen? En wat doe je er tegen?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.