Recept: Pindarotsjes maken
Zelf pindarotsjes maken klinkt lastig, maar dat is het juist niet. Je hoeft maar een paar handelingen uit te voeren en even te wachten totdat de pindarotjes klaar zijn.
Ingrediënten
600 gr chocolade
250 gr ongezouten pinda’s
150 gr rozijnen (eventueel)
600 gr chocolade
250 gr ongezouten pinda’s
150 gr rozijnen (eventueel)
Bereidingswijze
Hak de pinda’s in een klein schaaltje fijn. Pak nu een vuurvast schaaltje en doe daar de chocolade in. Zet het in de magnetron en zet hem op 125 graden, 30 seconden. Haal vervolgens het schaaltje uit de magnetron en roer de chocolade goed door. Herhaal dit, totdat de chocolade een gladde massa vormt.
Hak de pinda’s in een klein schaaltje fijn. Pak nu een vuurvast schaaltje en doe daar de chocolade in. Zet het in de magnetron en zet hem op 125 graden, 30 seconden. Haal vervolgens het schaaltje uit de magnetron en roer de chocolade goed door. Herhaal dit, totdat de chocolade een gladde massa vormt.
Voeg daarna de gehakte pinda’s bij de chocolade en roer dit goed door elkaar. Zet vervolgens het schaaltje 15 minuten in de koelkast. Bedek een platte schaal met bakpapier en schep kleine toefjes van het chocolademengsel op het papier en zet het weer terug in de koelkast. Kijk steeds even of de rotsjes hard zijn geworden, zodra dit het geval is, zijn je pindarotsjes klaar!
Reacties
Een reactie posten