Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Pindarotsjes maken

Pindarotsjes zijn erg makkelijk te maken en heerlijk om op te eten.
Zelf pindarotsjes maken klinkt lastig, maar dat is het juist niet. Je hoeft maar een paar handelingen uit te voeren en even te wachten totdat de pindarotjes klaar zijn. 
Ingrediënten
600 gr chocolade
250 gr ongezouten pinda’s
150 gr rozijnen (eventueel)
Bereidingswijze
Hak de pinda’s in een klein schaaltje fijn. Pak nu een vuurvast schaaltje en doe daar de chocolade in. Zet het in de magnetron en zet hem op 125 graden, 30 seconden. Haal vervolgens het schaaltje uit de magnetron en roer de chocolade goed door. Herhaal dit, totdat de chocolade een gladde massa vormt.
Voeg daarna de gehakte pinda’s bij de chocolade en roer dit goed door elkaar. Zet vervolgens het schaaltje 15 minuten in de koelkast. Bedek een platte schaal met bakpapier en schep kleine toefjes van het chocolademengsel op het papier en zet het weer terug in de koelkast. Kijk steeds even of de rotsjes hard zijn geworden, zodra dit het geval is, zijn je pindarotsjes klaar!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.