Doorgaan naar hoofdcontent

Perfect Chic Nailpolish

Nieuw in beautyland zijn de Perfect Chic Nagellakken.
Deze nagellak is er in maar liefst 49 kleuren en bevat geen van de 5 belangrijkste toxische stoffen die in de meeste nagellakken zitten.
Perfect Chic is dus de eerste, of een van de eerste in NL, waarvan de nagellak geheel vrij is van deze stoffen.
Benieuwd naar de nagellak zelf en hoe deze is?
Lees dan snel verder!

De Perfect Chic Long Lasting Nailcolour zit in een rond flesje met daarop in zwarte letters de naam.
Het ziet er chic uit en past dus perfect bij de naam.
Ik vindt het er ook veel mooier uitzien dan flesje met veel meer erop.
Dit ziet er veel strakker en cleaner uit, erg mooi.

Ook is het handig dat de dop smaller is dan het flesje.
Hierdoor kan je de lak sneller terug vinden, en de kleur zien, als je deze in een lade hebt staan.

Het kwastje is smal en lang, want prima lakt.

Net noemde ik al dat deze nagellak niet de vijf belangrijkste stoffen bevat die in vaak nagellak zitten.
De vijf stoffen die hier mee bedoelt worden zijn, Formaldehyde, Formaldehyde resin, Toluene, Camphor en Di butyl phthalate.

Even kort wat informatie wat voor stoffen die zijn.
  • Tolueen (of Toluene) is een stof die onder andere als verdunningsmiddel en als grondstof in de chemie gebruikt wordt. Tolueen is het belangrijkste bestanddeel van thinner. Het is ook een onderdeel van benzine en wordt gebruikt als oplosmiddel in bandenplakmiddel. Tolueen is bij langdurige blootstelling aan hoge concentraties schadelijk, het kan geheugenproblemen veroorzaken. Behalve dat het cumulatief schadelijk is, is het ook op de korte termijn schadelijk.
  • Formaldehyde (of methanal) is een gas met een zeer sterke, onaangename geur. Het is een giftige stof die kankerverwekkend kan zijn als je het inademt. Formaldehyde kan je ogen, neus en keel irriteren. Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden. Het zit soms in nagellak als verharder, die ervoor zorgt dat de nagellak zich goed aan je nagel hecht. In nagelverharders kan het ook zitten. De stof onttrekt vocht aan de nagel en zorgt er zo voor dat je nagels harder en steviger worden. Als je erg broze nagels hebt, kan je een branderig gevoel krijgen bij het aanbrengen van dit product.
  • Als derde is er nog Dibutylftalaat (DBP of in het Engels Dibutyl Phthalate). Dit is één van de meest gebruikte weekmakers. Het is een kleurloze tot gele vloeistof met een kenmerkende geur. De vloeistof schijnt heel stroperig te zijn. Als DBP wordt verbrand komen er giftige stoffen vrij en de dampen kunnen irriteren. DBP wordt ervan verdacht dat het giftig kan zijn voor een foetus. Daarom heeft de Europese Unie besloten om DBP te verbieden in cosmetica, speelgoed en kinderverzorgingsproducten.
  • Formaldehyde Resin is een harsachtige substantie die ervoor zorgt dat de lak stevig en resistent is. Dit resin wordt gemaakt uit formaldehyde maar zodra het een resin is, bevat het geen formaldehyde meer.
  • Camphor is een harsachtige substantie die gewonnen wordt uit de Camphor boom of chemisch geproduceerd wordt. De Skin Deep database geeft Camphor een score van 2, wat inhoudt dat het niet zo’n gevaarlijke stof is. Sommige mensen kunnen een rode geirriteerde huid krijgen wanneer ze hiermee in aanraking komen.

Erg goed dat Perfect Chic heeft besloten om nagellak te maken zonder deze stoffen erin!

Wat je niet vaak ziet bij nagellak is dat op de achterzijde een ingredientenlijst staat.
Maar hier dus wel.
Ik heb de nagellak zelf in een fuchsia roze kleur met parelmoer glans.
Deze heeft de leuke naam Such A Rush (219).

Swatsh van de nagellak.
Een mooie diepe fuchsia roze kleur met een blauwige gloed erin.
Door de parelmoer heeft deze een extra mooie glans.
En wat nog eens erg fijn is, is dat je deze nagellak amper ruikt.
Ik ruik niet de typische nagellak geur, echt erg fijn.
Ook is de lak makkelijk aan te brengen en met twee dunne laagjes compleet dekkend.
En droogt daarnaast nog eens erg snel.
Alleen maar pluspunten aan deze lak en natuurlijk ook aan de kleur!


Een erg fijne en mooie nagellak die ook nog eens geen schadelijke stoffen bevat.
Zo zouden meer merken dit mogen gaan doen van mij.


Prijs: €15,95

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?