Recept - Aardbeienmunt taartjes



Vandaag is het moederdag en op moederdag is het altijd leuk om je moeder extra te verwennen.

Zoals bijv. met iets lekkers dat je zelf hebt gemaakt.
Laatst kreeg ik dit recept, van de weightwatchers, in de inbox van mijn mail en ik vond het wel leuk om deze met jullie te delen.
Nu kan je deze speciaal voor moederdag maken, maar voor een andere dag zijn de Aardbeienmunt taartjes net zo lekker.







Laat 4 blaadjes witte gelatine zoals aangegeven op de verpakking in koud water weken. Steek uit 1 taartbodem 4 cirkels met souflévormpjes (Ø 8,5 cm). Verkruimel de rest van de bodem, verdeel over de vormpjes en druk licht aan.

Hak 2-3 takjes munt. Snij van 250 g aardbeien ca. 6 stuks in plakjes en zet de plakjes aan de binnenkant van de vormpjes. Pureer de rest van de aardbeien met munt en 20 g suiker en roer er 150 ml karnemelk door. Laat de gelatine op laag vuur oplossen en roer wat van de aardbeiencrème erdoor. Voeg toe aan de rest van de crème en meng goed. 

Klop 100 ml room stijf. Spatel de room erdoor wanneer de aarbeiencrème begint te geleren. Verdeel de crème over de 4 soufflévormpjes, strijk glad en laat ca. 2 uur in de koeling opstijven. 

Maak de taartjes los van de rand en plaats ze op een bord. Bestuif met 2 koffielepels poedersuiker.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?