DIY Sugar & Spice bodyscrub

Scrub is het makkelijkste en snelst werkende product voor een zachte huid zonder droge velletjes.
Nu kan je in de winkel vele verschillende soorten kopen, maar je kan het heel makkelijk zelf maken.

Wat heb je nodig voor de Sugar & Spice bodyscrub?
  • wekpot 500 ml 
  • grote kom, lepel
  • 500 gram rietsuiker 
  • 150 ml kokosolie 
  • 150 ml amandelolie
  • vanille extract en/of vanille aroma
  • kruiden: kaneel, cardemom, nootmuskaat
Hoe maak je de scrub?
Begin met 500 gram suiker in de grote kom te gieten. Je zal merken dat de suiker van zichzelf ook al een lekkere subtiele geur heeft. Heel warm en zacht.
Vervolgens giet je er (in de magnetron verwarmde) kokosolie bij. Begin met een klein scheutje en roer goed door.
Doe hetzelfde met de amandelolie. Begin met een klein scheutje, roer goed door en giet er eventueel meer bij. Meng het geheel goed door totdat het de juiste substantie heeft.
Pak de flesjes vanille extract en/of vanille aroma en voeg een beetje toe aan je mengsel voor een subtiele vanille geur. Vanille aroma is kunstmatig en bevat vaak ook toegevoegde kleurstof. Beiden bevatten alcohol. Wil je een natuurlijke scrub dan zou je voor het extract kunnen gaan, gaat het je meer om de geur dan zou je voor het aroma kunnen kiezen.
Voeg maar een klein scheutje toe! Goed doorroeren.
Voeg vervolgens de kruiden toe.Voeg maximaal twee volle theelepels kaneel, twee volle theelepels cardemom en twee volle theelepels nootmuskaat toe.
Roer het nogmaals goed door. Je merkt dat je scrub nu echt al een heerlijke geur begint te krijgen. De geur van suiker, vanille en warme, vertrouwde kruiden. 
Wanneer je mengsel naar wens is (qua structuur en qua geur) schep je het over in je wekpot.
Sluit de pot goed af. Omdat je gebruik hebt gemaakt van verse ingrediĂ«nten raad ik aan om de scrub binnen 1 tot 2 weken op te maken en om de scrub in de koelkast te bewaren.
Andere tips om de houdbaarheid van de scrub te verlengen is door de scrub niet met je handen, maar met een schoon lepeltje uit de pot te scheppen. Zorg ook dat er geen water in de pot komt. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?