Recept : Brownies
Het recept dat ik voor jullie heb is een recept voor zelf brownies te maken.
Vooral nu het weer wat kouder wordt zijn warme brownies altijd wel lekker.
Deze brownies zijn echt zoals brownies horen te zijn.
De bovenkant is knapperig en de binnenkant is nog een beetje ‘sompig’.
Niet de hele binnenkant is zo, sommige stukjes zijn ook gewoon droog, en juist die combinatie is zo ontzettend lekker!
Je kan het maken in een vierkante bakvorm, maar het kan ook prima in een ronde springvorm.
Je kan er blokjes van snijden zoals op de foto's, maar punten kan ook, zodat je chocoladetaart hebt.
Dit is wel machtig, dus zo’n vierkantje is echt genoeg.
Ook lekker met vanille ijs als toetje!
Hij is het lekkerst een dag nadat je het gemaakt hebt.
Het recept heb ik trouwens van de Allerhande site, daar staat ‘ie op als Amerikaanse chocoladetaart, maar ik vind het toch echt brownies, omdat ze zo machtig zijn en omdat de bovenkant knapperig is.
Dit recept is voor één taart, als je ze in blokjes snijdt heb je zo’n 25 blokjes zoals op de foto.
Vooral nu het weer wat kouder wordt zijn warme brownies altijd wel lekker.
Deze brownies zijn echt zoals brownies horen te zijn.
De bovenkant is knapperig en de binnenkant is nog een beetje ‘sompig’.
Niet de hele binnenkant is zo, sommige stukjes zijn ook gewoon droog, en juist die combinatie is zo ontzettend lekker!
Je kan het maken in een vierkante bakvorm, maar het kan ook prima in een ronde springvorm.
Je kan er blokjes van snijden zoals op de foto's, maar punten kan ook, zodat je chocoladetaart hebt.
Dit is wel machtig, dus zo’n vierkantje is echt genoeg.
Ook lekker met vanille ijs als toetje!
Hij is het lekkerst een dag nadat je het gemaakt hebt.
Het recept heb ik trouwens van de Allerhande site, daar staat ‘ie op als Amerikaanse chocoladetaart, maar ik vind het toch echt brownies, omdat ze zo machtig zijn en omdat de bovenkant knapperig is.
Dit recept is voor één taart, als je ze in blokjes snijdt heb je zo’n 25 blokjes zoals op de foto.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt 200 gram pure chocola en de 100 gram melkchocola in een pannetje met de boter, die je in blokjes hebt gesneden.
Doe dit op het kleinste pitje en op een laag vuurtje.
Roer het af en toe door.
Laat het even afkoelen voor je het gaat gebruiken. - Breek de eieren in een kom en klop ze los.
- Meng de basterdsuiker en een snufje zout erdoor.
- Roer de afgekoelde chocoladeboter erdoor.
- Zeef het bakmeel boven de kom en roer dit er met een spatel voorzichtig doorheen, niet kloppen met een mixer!
- Nu kan je zelf nog dingetjes toevoegen, zoals noten, vruchten (bijvoorbeeld frambozen), stukje chocolatechipcookies, chocoladestukjes…
Meng dit er door heen.
Je kan het natuurlijk ook achterwege laten. - Vet je bakvorm in, je kan er ook een stuk bakpapier inleggen.
Giet het mengsel in je vorm en strijk het glad. - Zet het nu een half uur in de oven.
Zo is de bovenkant wat knapperig en de binnenkant nog een béétje nat. - Laat de taart een uur afkoelen voor je verder gaat.
- Nu ga je het glazuur maken! Doe de chocola (100 gram pure) in stukjes in een pan met 125 ml slagroom.
Smelt dit op een laag vuur terwijl je het roert. - Giet dit over je afgekoelde ‘taart’ heen en smeer het goed uit met een spatel of de achterkant van een mes.
- Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
- Snijd het in stukjes, en smullen maar!
Reacties
Een reactie posten