Recept: vleesbladerdeeg hapjes
Lekkere bijgerechtjes met vlees nodig, of hapjes voor op een feestje?
Dan zijn deze vleesbladerdeeghapjes perfect!
Makkelijk, niet te veel poespas maar wel ongelooflijk lekker.
- Bak het gehakt rul zonder boter in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijdt ondertussen de uien en de paprika’s in kleine blokjes.
- Wanneer het gehakt gaar is, giet het dan af.
Doe dan de uien en paprika erbij met een klein scheutje olijfolie.
Bak dit ongeveer vijf minuten. - Doe twee eetlepels philadelphia bieslook en het potje pesto door groenten- en gehaktmix.
Roer het goed en doe er een theelepeltje sambal bij en eventueel wat peper. - Laat dit lekker sudderen zodat de smaken goed mengen. Je saus is nu klaar!
- Bestuif je werkvlak met bloem, zodat het bladerdeeg niet gaat plakken.
- Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijdt ze allemaal in vieren.
De helft van de vierkantjes neem je apart en daar maak je met een mes sneetjes in. Dit is bovenkant voor de hapjes.
- Schep op elk vierkantje zonder sneetjes een hoopje vleesmengsel.
- Leg de bovenkantjes met de sneetjes op het vlees en druk de zijkanten met een vork aan.
- Je kan nu de hapjes nog besmeren met losgeklopt ei, maar dat is niet nodig.
- Twintig minuutjes in de oven op 200 graden en klaar zijn je hapjes!
Je kan deze hapjes heel makkelijk een paar dagen vooraf maken.
Loop alle stappen gewoon door, je gaat ze alleen niet bakken.
Doe ze in de diepvries en bak ze af op de dag dat je ze wilt serveren.
Eet smakelijk!
Wat lijkt dit mij lekker, misschien dat ik het een keer ga proberen te maken!
BeantwoordenVerwijderen