DIY/recept: Pastasaus

 Vandaag heb ik voor jullie een DIY/ recept tutorial met foto's voor het maken van een pastasaus.
Natuurlijk hoef je niet dezelfde ingredienten te gebruiken die ik heb gebruikt, maar het kan wel.
Ook kan je de saus vegetarisch maken, dus zonder vlees.
Lees verder voor het recept en de foto's.

De ingredienten:

  • Gehakt
  • Blikje mais
  • Blikje reuzenbonen
  • Blikje kidneybonen
  • Blikje linzen
  • Champignons
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Potje 4 kazen saus
Hoe maak je de pastasaus?

 Zorg dat je pan warm is een doe er een beetje olie in, hierdoor bakt het gehakt niet vast aan de pan
Doe als de olie warm is het gehakt in de pan.

 En blijf hier rustig in roeren, zodat alles goed gebakken wordt.
Als je gehakt goed is ziet het er zo uit.
 Doe hier het blikje mais bij.
Zorg wel dat je van alle blikjes het vocht afgiet wat er bijzit!
 Roer dit door het gehakt.
 Doe hierna de reuzenbonen erbij.
 Roer ook dit er goed door.
 Dan de kidneybonen.
 Ook de kidneybonen goed doorroeren door de rest.
Vooral bij de kidneybonen moet je dit goed doen anders kunnen ze aan elkaar blijven plakken.
 Vervolgens gaan de linzen erbij.
 En weer goed doorroeren.
 Als laatste van de groente de champignons.
Ik heb hier champignons uit een potje genomen, maar je kan natuurlijk ook ervoor kiezen verse champignons te gebruiken.

  Twee blikjes tomatenpuree.
 Doe de tomatenpuree er bij en roer dit goed door de rest, zodat het goed verdeelt wordt.
 Natuurlijk kan je het ook hierbij laten, ook erg lekker.
Zelf had ik er nog een potje 4 kazensaus doorheen gedaan.
Tenslotte ziet je saus er zou uit en klaar ben je met de pastasaus.
Je hoeft er nu alleen nog pasta bij te maken en klaar ben je!

Dit is meer dan genoeg, wat je hier ziet, voor ca. 5 a 6 mensen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee