Recept: Arretjescake
Arretjescake is een cake die je koud maakt, je hoeft deze niet te bakken in de oven.
Maar je laat deze als gewoon een nacht in de koelkast staan!
Lees snel verder voor het recept!
Wat heb je nodig:
- 350 gram roomboter
- 400 gram suiker
- 4 eieren (kan je ook vervangen voor een aantal lepels vanille vla)
- 400 gram biscuitjes
- 10 eetlepels cacao
- een zakje vanillesuiker
Hoe maak je de cake:
- Smelt de boter in een pannetje.
Doe dit op laag vuur en zorg dat het niet bruin wordt en ook niet gaat borrelen. - Meng de suiker met de eieren (of de vanillevla) en cacao.
Meng dit goed met een garde.
Roer het goed door elkaar en maak er een glad geheel van.
Als je ook vanillesuiker erbij doet, kan je dat hier doorheen doen. - Breek de koekjes in kleine stukjes.
- Meng de gesmolten boter met de suiker-ei (of vanille vla)-cacao mix.
- Doe nu de koekjes erbij.
Het is het makkelijkst om dit beetje bij beetje te doen.
Dit kan je beter met een spatel doen, niet met een garde. - Pak nu een bakblik.
Bekleed het blik met huishoud folie, meng het mengsel erin, druk het iets aan en zet het dan in de koelkast.
Laat het een nachtje opstijven. - Keer het blik om op een groot bord en snijd stukjes van de arretjescake.
Reacties
Een reactie posten