DIY kaarsen maken
Nu het weer sneller en eerder donker wordt vind ik het altijd fijn om het binnen gezellig te maken.
En hoe kan je dit beter doen dan met mooie kaarsen.
Nu kan je deze natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk.
En leuker bovendien!
Benieuwd naar hoe je zelf kaarsen maakt?
Lees dan snel verder!
Wat heb je ervoor nodig?
Eerst prik je met een speld een kleine gaatje in het midden van de bodem van het melkpak.
Daarna rijg je de lont door het gaatje.
Let er wel op dat het gaatje smaller is dan de dikte van het lont, dan zit het er strak in en loopt er geen kaarsvet uit.
Daarna moet het lontje worden strak getrokken, zodat hij straks midden in de kaars komt te zitten.
Bindt het uiteinde van de lont aan een stokje, leg deze dwars op het melkpak.
Trek daarna de lont strak via de onderkant en plak het uiteinde van de lont vast aan de bodem met een plakbandje.
Verwarm de pan.
Langzaam zie je dat de stukken kaars steeds meer gaan smelten en kleiner worden. Wanneer alle kaarsvet is gesmolten, is het tijd om het in de mal te gieten.
Doe dat echt heel voorzichtig, want het kaarsvet is erg heet!
Zorg dat de lont netjes in het midden zit en zet daarna het melkpak opzij, zodat alles kan afkoelen en stollen.
Ga hetzelfde te werk voor eventuele andere kaarsen.Na een aantal uren is het kaarsvet voldoende afgekoeld en stevig.
Nu is het tijd om de mal eraf te halen.
Dat gaat heel simpel, met een schaar knip je een stukje in het melkpak en daarna scheur je voorzichtig het karton er van af.
Nog even de lont goed op maat knippen en zo heb je mooie kaarsen.
Helemaal zelf gemaakt!
En hoe kan je dit beter doen dan met mooie kaarsen.
Nu kan je deze natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk.
En leuker bovendien!
Benieuwd naar hoe je zelf kaarsen maakt?
Lees dan snel verder!
Wat heb je ervoor nodig?
- Een oud pannetje
- Een oude pollepel
- Stukken oud kaarsvet in stukjes gebroken
- Lege melkpakken
- Kaars Lont voor kaarsen van ong. 8 cm
- Sateprikkers of kleine stokjes
- Speld
- Plakband
- Bakpapier
Hoe ga je te werk?
Eerst ga je de lege melkpakken voorbereiden, dit worden de mallen waar je het kaarsvet in gaan gieten.Eerst prik je met een speld een kleine gaatje in het midden van de bodem van het melkpak.
Daarna rijg je de lont door het gaatje.
Let er wel op dat het gaatje smaller is dan de dikte van het lont, dan zit het er strak in en loopt er geen kaarsvet uit.
Daarna moet het lontje worden strak getrokken, zodat hij straks midden in de kaars komt te zitten.
Bindt het uiteinde van de lont aan een stokje, leg deze dwars op het melkpak.
Trek daarna de lont strak via de onderkant en plak het uiteinde van de lont vast aan de bodem met een plakbandje.
Verwarm de pan.
Langzaam zie je dat de stukken kaars steeds meer gaan smelten en kleiner worden. Wanneer alle kaarsvet is gesmolten, is het tijd om het in de mal te gieten.
Doe dat echt heel voorzichtig, want het kaarsvet is erg heet!
Zorg dat de lont netjes in het midden zit en zet daarna het melkpak opzij, zodat alles kan afkoelen en stollen.
Ga hetzelfde te werk voor eventuele andere kaarsen.Na een aantal uren is het kaarsvet voldoende afgekoeld en stevig.
Nu is het tijd om de mal eraf te halen.
Dat gaat heel simpel, met een schaar knip je een stukje in het melkpak en daarna scheur je voorzichtig het karton er van af.
Nog even de lont goed op maat knippen en zo heb je mooie kaarsen.
Helemaal zelf gemaakt!
Reacties
Een reactie posten