recepten voor oud & nieuw.




De kerst is inmiddels weer voorbij en we gaan op weg naar oud & nieuw.
Net als voor de kerst laat ik jullie ook een aantal recepten zien voor oud & nieuw.









Kaasblokjes en coctailworstjes in een krokant jasje van bladerdeeg.

Ingrediënten

Voor 30 hapjes (= 15 kaashapjes en 15 coctailworstjes) heb je 15 plakken bladerdeeg deeg nodig (uit het vriesvak bij de supermarkt), 15 coctailworstjes, 15 rechthoekige blokjes kaas naar eigen keuze (de blokjes kaas moeten ongeveer 5 cm x 3 cm zijn) en peper en zout. En e e n ei losgeklopt om de hapjes mee te bestrijken voordat ze de oven in gaan.

Voorbereiding

Snijdt de plakken bladerdeeg doormidden (zodat je 2 rechthoeken hebt) strooi daar behoorlijk wat peper en zout op. Snijdt de blokjes kaas en laat de coctail worstjes uitlekken (er mag geen vocht meer op zitten).
Zet de oven op 225 c om voorteverwarmen.

Bereidingswijze

Pak de halve plakjes bladerdeeg (die intussen zijn bestrooid met met peper en zout) leg daar de worstjes op of de kaas en rol ze dicht. Zorg dat de uiteinden ook goed dicht zitten en bestrijk ze met het los geklopte ei. Leg ze op een bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven (225c) en zet ze daar 25 min. in.

Ingrediënten

Porties4
  • 3 stokbroden
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geschild
  • 750 gr kaas (half Gruyère, half Emmentaler), in kleine blokjes
  • 550 ml witte wijn (bijvoorbeeld Riesling)
  • 30 ml Kirsch
  • 1 1/2 eetlepel maizena
  • vers gemalen peper
  • vers geraspte nootmuskaat

Bereiding

Kaasfondue

Voorbereiding: 
45 minutenBereiding: 15 minuten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee