Recept - stoofschotel met pompoen
Vooral nu het weer kouder begint te worden zijn stoofschotels heerlijk.
Dit stoofpotje is gevuld met malse runderlapjes en stukjes pompoen.
Gekruid met laurierblaadjes, kruidnagel en rozemarijn.
Maak wat aardappelpuree om ernaast te serveren en je hebt een heerlijke maaltijd voor op een koude avond.
Ingrediënten
500 gr magere runderlappen
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 eetl azijn
500 gr pompoen
2 takjes rozemarijn of 1 eetl gedroogde rozemarijn
2 eetl bloem
1 eetl olie
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en schep de bloem er door.
Verhit de olie in een braadpan, voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
Voeg 500 ml water, bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels en
azijn toe.
Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Roer af en
toe door.
Als je schil van de pompoen erg hard is kun je deze er af halen maar is niet noodzakelijk.
Als je schil van de pompoen erg hard is kun je deze er af halen maar is niet noodzakelijk.
Snijd de pompoen in blokjes.
Voeg de pompoen na 2 uur stoven toe.
Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe aan de stoofschotel.
Laat de pompoen nog 20 min meestoven.
Voeg de pompoen na 2 uur stoven toe.
Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe aan de stoofschotel.
Laat de pompoen nog 20 min meestoven.
Maak er nog een aardappelpuree bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een koude avond.
Reacties
Een reactie posten