Recept - witlof schotel
Een recept dat mijn oma vroeger vaak maakte met de kerst.
En ook gelijk een recept dat mij daar altijd aan zal doen denken.
Zelf heb ik deze ook leren maken van mijn oma en het is een echt winters recept.
Namelijk Witlof schotel.
Vrij makkelijk te maken, maar erg lekker en perfect voor de winter.
Het recept!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
En je hebt een heerlijke winterse maaltijd!
En ook gelijk een recept dat mij daar altijd aan zal doen denken.
Zelf heb ik deze ook leren maken van mijn oma en het is een echt winters recept.
Namelijk Witlof schotel.
Vrij makkelijk te maken, maar erg lekker en perfect voor de winter.
Het recept!
Ingrediënten
10 stronken witlof
20 plakken ham
20 plakken kaas
600 gr kruimige aardappels
verse bieslook
30 gr boter
250 gr creme fraiche
scheutje melk
peper en zout
Geraspte kaas
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min
gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn.
Voeg de creme fraiche toe, boter,
peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree.
Snijd de
bieslook fijn en schep door de aardappelpuree.
Verdeel de puree over een
ovenschaal.
Kook de stronken witlof tot deze bijna gaar is.
Halveer de witlof en snijd de harde bittere kern er uit.
Giet af
en laat goed uitlekken.
Wikkel elke helft witlof in een plak ham en een plak kaas.
Leg dit op de puree.
Bestrooi de ovenschotel royaal met geraspte kaas.
Zet de
ovenschaal ongeveer 25 min in de oven.
Gebruik eventueel de laatste paar
minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.
Reacties
Een reactie posten