Recept ideeën met Neptunus Haringfilets

 
Iedereen kent wel de haring met rauwe uitjes die je op de markt kan kopen. De een vind dit lekker en de ander niet. Zelf vind ik haring erg lekker. Maar waar de meeste mensen niet bekend mee zijn, en ik eerst zelf ook niet, is dat haring het ook erg goed doet in salades en hapjes. In Nederland is dit nog niet zo bekend als in sommige andere landen. Maar de Neptunus Haringfilets brengen hier verandering in. Ik maakte met deze haringfilets een aantal hapjes en een salade!

De nieuwe smaken zijn geïnspireerd op de wijze waarop de Scandinaviër zijn haring nuttigt. Het zuren van haring en in kruiden leggen is ontstaan om de vis goed te conserveren. In Nederland wordt de vis na het kaken (ontdaan van de niet-eetbare delen) meestal alleen in het zout gelegd. Neptunus haringfilets worden licht gezuurd in een marinade met specerijen zonder enige toevoeging van kunstmatige geur- of smaakstoffen. De smaak van deze 100% natuurlijke vis is dan ook echt anders dan de overbekende Hollandse Nieuwe en biedt vele toepassingen. Met deze gemarineerde haringfilet maak je bijvoorbeeld heerlijke salades, luxe amuses en echt gezonde broodjes. Vanwege de gemakkelijke verpakking heb je in een mum een feestelijk en voedzaam gerechtje op tafel, bijvoorbeeld voor onverwachte visite of tijdens de feestdagen.

Haringfilet Naturel
Met de haringfilets Naturel, dus zonder kruiden e.d., maakte ik een eenvoudig hapje.

Wat heb je nodig?
  •  Haringfilet Naturel
  • Crackers
  • Kruiden: Marjolein
Bereiding:
  • Snijd de crackers met een scherp mesje in drie delen.
  • Snijd vervolgens de haringfilet in stukken. Deze moeten niet al te klein zijn, maar juist van een goed formaat zoals op de foto's te zien is.
  • Je kan dit nu zo laten, ook erg lekker, maar je kan er ook wat kruiden aan toevoegen. Zelf gebruikte ik het kruid Marjolein.

Haringfilet Dille
De hapjes die ik maakte met de Haringfilet Dille lijken op de vorige hapjes die ik liet zien. Alleen heb ik hier gebruik gemaakt van een pistolet. Maar je kan hier ook prima stokbrood voor gebruiken.

Wat heb je nodig?
  • Haringfilet Dille
  • Pistolet
  • Als je dit lekker vind, extra kruiden
Bereidingswijze:
  • Snijd de pistolet in stukjes en rooster deze licht in het broodrooster.
  • Snijd de haringfilet dille in stukken en leg de op de licht geroosterde stukjes pistolet.
  • Mocht je dat lekker vinden dan kan je ervoor kiezen extra kruiden toe te voegen. Zelf koos ik er voor om dit niet te doen.

Haringfilet Cassis Rode Biet
 
De haringfilet cassis rode biet is op verschillende manieren erg lekker om te eten. Zo kan je deze op een broodje doen met wat sla erbij. Maar ook op een toastje is deze erg lekker, met of zonder roomkaas. Op de foto's de toastjes met en zonder roomkaas.

Wat heb je nodig?
  • Haringfilet Cassis Rode Biet
  • Toastjes
  • Eventueel roomkaas
Bereidingswijze:
  • Besmeer een aantal toastjes met roomkaas, maar laat er ook een paar zonder roomkaas.
  • Snijd de haringfilet cassis rode biet in stukken en leg deze op de toastjes.
  • Vrij simpel, maar erg lekker.  

Haringfilet Chili
 
Met de haringfilet chili maakte ik een salade. Ik had verwacht dat deze variant erg pittig zou zijn door de chili, maar dit viel heel erg mee. Doordat de haring mild gezuurd is, is de chili lang zo sterk niet. Dus prima te doen!

Wat heb je nodig?
  • Haringfilet chili
  • Zakje ijsbergsla
  • Blikje Mexicaanse groentes
  • Kruiden: Marjolein en Kervel (maar kan ook prima zonder extra kruiden)
 
Bereidingswijze:
  • Doe de ijsbergsla in een kom voeg hier de kruiden aan toe. Dit kan je ook laten, je hoeft er dus niet per se extra kruiden aan toe te voegen.
  • Laat het blikje Mexicaanse groentes uitlekken en doe dit bij de ijsbergsla. Meng dit goed met elkaar.
  • Snijd de haringfilet chili in stukjes en doe de ook bij de sla, mexicaanse groentes en de kruiden. Meng dit goed met elkaar en klaar is je salade!
 
 
Erg lekker is om de salade te combineren met aardappels, maar met wat frites is dit ook erg lekker. Vooral als je de frites vers maakt!


Haringfilet Soja
 
De haringfilet met soja zijn ook erg lekker op een broodje of salade. Ook kan je er heel leuk kleine spiesjes mee maken. De spiesje maak je heel makkelijk door de haring in stukjes te snijden, er wat kruiden op te doen en te combineren met wat groente en dit aan een kleine of grote satéprikker te doen. Maar ook zijn ze erg lekker op een cracker.

Wat heb je nodig?
  • Haringfilet Soja
  • Kleine crackers
  • Kruiden: Kervel
Bereidingswijze:
  • Breek de crackers op de breeklijn doormidden.
  • Snijd de haringfilets soja in stukjes en strooi er wat Kervel overheen.
  • Van de andere haringfilet soja kan je spiesjes maken. Dit doe je makkelijk door de haring in stukjes te snijden, er wat kruiden op te doen en te combineren met wat groente en dit aan een kleine of grote satéprikker te doen.

De hapjes en salades zijn erg lekker voor een feestje of gewoon tussendoor. Zelf heb ik een aantal van de hapjes geserveerd op mijn verjaardag en deze vielen goed in de smaak!


Dat haring gezond is, is wellicht bekend, maar hoe gezond realiseren mensen zich vaak niet. Dankzij de mooie concentratie omega 3-vetzuren is dit visje niet alleen goed voor het hart en de bloedvaten, maar ook bevordert het een gezonde hersenontwikkeling bij kinderen. De talrijke vitamines die het bevat (A, B, B2, B6, B11, B12, C en D), maakt van haring met recht een hele gezonde snack. Bovendien zitten er de nodige mineralen in, zoals natrium, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Zo past het in het algemeen bij een gezonde levensstijl en in het bijzonder in een koolhydratenarm eetpatroon, in een paleodieet en een fitness eetschema. De wilde haringen van Neptunus zijn duurzaam gevangen en daarom MSC gecertificeerd, daarmee wordt een gezond visserijbestand beoogt met behoud van evenwicht in het leven onder water.
   

De Neptunus Haringfilets zijn verkrijgbaar bij: AH XL, Plus, Hoogvliet, Coop en Jan Linders.
Prijs: € 1,99/ 100gr
  Meer informatie: neptunusharing.nl


Dit artikel is in samenwerking met een bedrijf / merk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee