Paasrecepten

Afbeeldingsresultaat voor happy easter 
 Over een aantal dagen, om precies te zijn 4 dagen, is het pasen. De winkels liggen inmiddels ook al vol met de lekkerste kant-en-klaar gerechten en eten speciaal voor de pasen. Maar zelf vind ik het altijd leuker om iets zelf klaar te maken, dan om het kant-en-klaar te kopen. Daarom deel ik een aantal recepten die leuk en lekker zijn voor de pasen. En ze zijn snel te maken! Ook een pluspunt.
Toch wel nr. 1 voor de pasen zijn gevulde eieren. Deze variant is heel makkelijk en snel te maken.

Gevulde eieren
 Gevulde eieren

Voor 24 gevulde eieren heb je nodig:
  • 12 eieren
  • Een paar flinke eetlepels mayonaise
  • Een theelepel ketchup
  • Beetje zout
  • Beetje zwarte peper
  • Een paar takjes fijn gesneden peterselie
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard en laat ze goed afkoelen in een schaal met koud water. Snijdt ze als ze goed zijn afgekoeld in de lengte doormidden en haal het harde eigeel eruit.Leg de witte halve eieren op een schoon bord en het eigeel in een apart schaaltje.Voeg mayonaise en ketchup toe aan het eigeel en prak het tot een zacht mengel.Voeg zout en peper naar smaak toe.Vul nu de halve eieren met het mengel van eigeel.Leg op elk eitje een klein stukje peterselie voor de sier.Laat de eieren ongeveer 10 minuten in de koelkast staan voordat je ze serveert.
 
 
Gevulde tomaten met ei en bacon
 
 Ingrediënten:
  • 6 grote tomaatjes
  • 2 eieren
  • Beetje peper
  • Peterselie
  • Baconreepjes
Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit. Bewaar de prut van de tomaten in een kom. Doe de baconreepjes in een droge koekenpan en bak deze 4 a 5 minuten. Klop de eieren in een kom en voeg de peterselie, de tomatenprut en de peper toe.Voeg het mengsel toe aan de bacon en roer als het begint te stollen met een houten spatel alles door elkaar. Bak het nog 2 minuutjes al roerend goed door. Vul de tomaten met wat ei.

Witlof met ham en kaas
 Afbeeldingsresultaat voor witlof schotel
 

Ingrediënten
  • 10 stronken witlof
  • 20 plakken ham
  • 20 plakken kaas
  • 600 gr kruimige aardappels
  • verse bieslook
  • 30 gr boter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • Geraspte kaas
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de boter, peper, zout en een scheutje melk toe en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de stronken witlof tot deze bijna gaar is. Halveer de witlof en snijd de harde bittere kern er uit. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham en een plak kaas. Leg dit op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.
 

Deze recepten zijn vrij snel en makkelijk te maken en ook erg lekker!
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee