Paasrecepten
Over een aantal dagen, om precies te zijn 4 dagen, is het pasen. De winkels liggen inmiddels ook al vol met de lekkerste kant-en-klaar gerechten en eten speciaal voor de pasen. Maar zelf vind ik het altijd leuker om iets zelf klaar te maken, dan om het kant-en-klaar te kopen. Daarom deel ik een aantal recepten die leuk en lekker zijn voor de pasen. En ze zijn snel te maken! Ook een pluspunt.
Gevulde eieren
Voor 24 gevulde eieren heb je nodig:
- 12 eieren
- Een paar flinke eetlepels mayonaise
- Een theelepel ketchup
- Beetje zout
- Beetje zwarte peper
- Een paar takjes fijn gesneden peterselie
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard en laat ze goed afkoelen in een schaal met koud water. Snijdt ze als ze goed zijn afgekoeld in de lengte doormidden en haal het harde eigeel eruit.Leg de witte halve eieren op een schoon bord en het eigeel in een apart schaaltje.Voeg mayonaise en ketchup toe aan het eigeel en prak het tot een zacht mengel.Voeg zout en peper naar smaak toe.Vul nu de halve eieren met het mengel van eigeel.Leg op elk eitje een klein stukje peterselie voor de sier.Laat de eieren ongeveer 10 minuten in de koelkast staan voordat je ze serveert.
Gevulde tomaten met ei en bacon
Ingrediënten:
- 6 grote tomaatjes
- 2 eieren
- Beetje peper
- Peterselie
- Baconreepjes
Witlof met ham en kaas
Ingrediënten
- 10 stronken witlof
- 20 plakken ham
- 20 plakken kaas
- 600 gr kruimige aardappels
- verse bieslook
- 30 gr boter
- scheutje melk
- peper en zout
- Geraspte kaas
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min
gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de boter,
peper, zout en een scheutje melk toe en pureer tot een puree. Snijd de
bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een
ovenschaal.
Deze recepten zijn vrij snel en makkelijk te maken en ook erg lekker!
Reacties
Een reactie posten