Recept - Cranberry Saus


Afbeeldingsresultaat voor cranberry saus

Vandaag deel ik weer een kerstrecept met jullie. Namelijk het recept om zelf cranberry saus te maken. Dit is toch wel een van de meest bekende sauzen bij gerechten voor de kerst. En ook erg gezond. Dus lees snel verder hoe je deze saus zelf kan maken!








Wat heb je nodig?
  • 250 gr cranberries
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kaneel stokjes
  • 200 gram (1 cup) suiker
  • 360 ml (1,5 cup) verse sinaasappelsap
 Hoe maak je de Cranberry Saus
  1. Doe alle ingredienten samen in een steelpan en breng aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur lager.
  2. Laat het zachtjes koken tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneel stokjes. Pureer met een staafmixer tot het glad is.Let wel op dat je de saus nog heet is, dus pas op met de stoom.
  3. Zodra gepureerd haal je de saus door een zeef om alle velletjes te verwijderen.
Erg lekker bij wild en gevogelte! Maar ook lekker bij een dessert!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee