Recept glutenvrije pannenkoeken
Een onderwerp waar ik nog nooit eerder op mijn blog hier iets over heb geschreven is coeliakie en glutenvrij eten. Hier komt nog een losse post over wat dit allemaal precies inhoud. Maar kort gezegd is coeliakie een auto-immuunziekte waardoor je darmen niet goed reageren op gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe en tarwesoorten.
Maar de allereerste post hierover is een recept voor glutenvrije pannenkoeken!
Dit recept is heel makkelijk en snel te maken en te bereiden.
Wat heb je nodig:
100 gr. Ah vrij van gluten meelmix
100 gr.Ah vrij van gluten boekweit meel
1 ei
300 ml melk
Mengkom
Klopper of mixer
Weegschaal
Doe de meelmix en de boekweitmeel in een kom. Voeg hier het ei aan toe en de eerste helft van de melk. Mix dit tot een egaal papje en voeg nu de andere helft van de melk toe. Mix dit nu ook weer goed door en klaar is je pannenkoeken beslag. Bak nu de pannenkoeken van dit beslag zoals je ook zou doen met 'gewone' pannenkoeken.
Het beslag is wel lichter van kleur dan ander pannenkoeken beslag. Maar je merkt niet eens verschil.
Je kan natuurlijk het ei en de melk vervangen voor een alternatief, zoals eivervanger of sojamelk/water.
Zorg wel dat beide kanten goed goudbruin zijn. Dit gaat met dit beslag vrij snel dus blijf er bij en let er goed op.
En tada! Klaar zijn je glutenvrije healthy pannenkoeken!
Reacties
Een reactie posten