Doorgaan naar hoofdcontent

Slim shoppen en besparen op beautyproducten


Waarom zou je meer betalen dan nodig is?
En het is helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is wat geduld en een slimme strategie!

Zelf houd ik altijd de aanbiedingen in de gaten.
Elke maandag verschijnt op mijn blog het artikel koopjes van de week, ook handig om op de hoogte te blijven van de laatste koopjes die er zijn!

Het begint allemaal bij het in de gaten houden van aanbiedingen.
Ik krijg folders in de brievenbus, maar op zondag of maandag zetten winkels zoals Etos en Kruidvat de folders met de aanbiedingen van de komende week ook op hun websites.
De aanbiedingen van Etos lopen meestal twee weken door en gaan op maandagen in, terwijl de aanbiedingen van Kruidvat pas op dinsdagen ingaan en meestal één week geldig zijn, maar soms ook tweek weken dit verschilt per keer.
Etos, Kruidvat en Trekpleister zijn de winkels met de beste en meeste aanbiedingen, maar vergeet ook winkels als The Body Shop en ICI Paris XL niet.
Zij wisselen minder vaak van kortingen (zo’n 1-2 keer per maand), maar hebben over het algemeen altijd wel enkele aanbiedingen lopen.

Ga samen shoppen! Aanbiedingen als ’1+1 gratis’ of zelfs ’2+2 gratis’ zijn misschien niet ideaal als je slechts één product nodig hebt, maar dit zijn perfecte aanbiedingen om bijvoorbeeld met je moeder of je vriendin te delen!
Zo betalen jullie allebei slechts de halve prijs van het product en heb je toch precies wat je nodig hebt.
Dit is vooral handig om te doen bij producten als mascara of zonnebrand.

Ook kan je slim inspelen op de manier waarop kassa’s kortingen verwerken.
Bij de meeste winkels (waaronder Etos en Kruidvat) wordt een aanbieding zoals ’2e product gratis’ als 50% korting op het totaalbedrag in de kassa verwerkt.
Datzelfde geldt voor ’2e product halve prijs’ (25% korting op het totaalbedrag).

Wees kritisch tegenover kortingen.
Soms zij producten bij de ene winkel met 30% korting te koop, maar als je even wacht heb je kans dat een andere winkel wat later een veel hoger korting geeft of 1+1 gratis!
Een beetje geduld kan dus absoluut geen kwaad!
Overigens zijn niet alle aanbiedingen even gunstig, dus kijk goed of het wel genoeg scheelt.
Zo kan een aanbieding van ’2 flessen shampoo of conditioner voor 5 euro’ leuk klinken, maar als ze gewoon al €2,60 per stuk kosten heeft het weinig zin.
Niet getreurd, want meestal komt er snel een betere aanbieding voorbij!

Niet iedereen is er dol op, maar je kan ook gebruik maken van klantenkaarten.
Aan de ene kant is zo’n kaart een manier om de klant meer te laten kopen, maar ze kunnen ook prima in je voordeel werken.
Kruidvat heeft sinds kort een handige voordeelkaart waarbij je punten spaart die je later weer kan inwisselen voor kortingen.
Houd er overigens wel rekening mee dat je bij sommige winkels moet betalen voor zo’n kaart (zoals bij The Body Shop of Douglas) en dat het alleen handig is als je er ook echt veel gebruik van zal maken.

Kijk verder dan de drogist!
Het ligt misschien niet voor de hand, maar vaak zijn merken als Nivea, Dove en andere bekende merken in de aanbieding bij de supermarkt.
Ook winkels als Wibra en Zeeman kopen regelmatig restpartijen cosmetica op (zoals douchegels en bodylotions) en uiteraard kan je bij Action ook zeer goed terecht voor allerlei producten.
Ze hebben dan misschien wel een buitenlands label, maar verder is er niks mis mee.
Het is echt niet moeilijk om te besparen op beauty-producten en het is ook nog eens leuk (vind ik dan).
Zo blijft er weer wat extra’s over voor dat ene luxe-product waar je al zo lang naar uitkijkt!
Of het is gewoon een fijne manier om je geld beter te besteden, zeker wanneer je zakgeld hebt.
Wat zijn jouw beste tips om geld te besparen op beauty-producten?
Foto’s via weheartit.com

Reacties

  1. 'wees kritisch tegenover kortinge' - is altijd mijn struikelblok :p

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?