Ludieke actie bontvrij Nederland van start in Den Haag

Bas Kosters en DJ Wannabeastar openen bontvrije campagneweek
Op maandag 10 september om 13 uur lanceert stichting Bont voor Dieren samen met cosmeticabedrijf Lush een nieuwe bontvrijcampagne. Hierbij zetten designer Bas Kosters en DJ Wannabeastar op het raam van de Lush-vestiging in Den Haag als eerste hun handafdruk op de etalage als symbool tegen bont. 


 


Het winterseizoen nadert en de wintermode ligt weer in de winkels. Helaas wordt er ook veel echt bont gesignaleerd. Dit bont is afkomstig  van miljoenen dieren die  jaarlijks wreed worden gedood, enkel voor hun vacht. Doordat de vraag blijft bestaan, stijgt ook het aanbod. Daarom willen Lush, Bont voor Dieren, Bas Kosters en Wannabeastar Nederland met deze campagne oproepen bont uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Met confronterende beelden die een week lang in de etalages zichtbaar zijn, willen zij het Nederlandse publiek wakker schudden. Aan voorbijgangers wordt gevraagd de petitie voor een bontvrij Nederland te ondertekenen en hun handafdruk (‘pootje tegen bont’) te zetten.
Geïnteresseerden en pers worden uitgenodigd om tijdens het fotomoment aanwezig te zijn:

Wat: Bas Kosters en DJ Wannabeastar zetten handafdruk tegen bont
Waar: Lush, Grote Marktstraat 175, Den Haag
Wanneer: Maandag 10 september, 13.00 – 13.30 uur

Tijdens de campagne, die van 10 t/m 16 september duurt, wordt bovendien een speciale zeep (‘Paw Soap’, € 5,95) verkocht, waarvan de volledige verkoop aan stichting Bont voor Dieren zal worden gedoneerd. De zeep heeft de vorm van een dierenpootje en is in alle acht Lush-vestigingen in Nederland verkrijgbaar. De bontvrijcampagne wordt ook internationaal gevoerd: België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Oostenrijk en Tjechië doen ook mee aan de bontvrije campagneweek.

Bregtje Cals, campagnemanager Lush: "Bont is een overbodig luxeproduct, waarvoor miljoenen dieren op wrede wijze worden gehouden en gedood. Het is zo treurig om te zien dat steeds meer mensen een dood dier rond hun nek dragen, vaak ook nog eens zonder te weten of beseffen dat het echt bont is. Daarom hoop ik dat we met deze campagne het bont van de straat kunnen weren deze winter!”

Nicole van Gemert, directeur stichting Bont voor Dieren: “Er zijn veel mogelijkheden om in actie te komen tegen bont. Dit is natuurlijk een geweldige manier: door het zeepje te kopen steun je de campagnes tegen bont en help je de dieren. En je houdt er zelf ook nog iets leuks aan over.”

Niemand heeft bont nodig om zich mooi en warm te kleden. Bont is een overbodig luxeproduct waarvoor dieren een afschuwelijk leven leiden, ook in Nederlandse fokkerijen. Jaarlijks wachten zeven miljoen nertsen in krappe kooitjes tot ze worden vergast en gevild. Ook in het buitenland worden wasberen, vossen en konijnen gefokt in veel te kleine traliekooitjes om daarna haastig en wreed gedood en soms levend gevild te worden. Zo mogen dieren niet behandeld worden. Helaas is bont weer steeds vaker in het straatbeeld te zien. Vaak is dit goedkoop bont dat uit China naar Nederland wordt geëxporteerd om verwerkt te worden in bontkragen, mutsen, schoenen en andere accessoires.

Reacties

  1. Heel mooie actie.
    Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award :http://myplekopdieweb.blogspot.ca/2012/09/liebster-award.html

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?