Clinique Aromatics Elixir limited editionAromatics Elixir, flacon met bloemenprint
Deze limited edition flacon van Clinique Aromatics Elixir met de originele geur wordt in reliëf voorzien van de papaverbloem, die vanaf het eerste uur symbool heeft gestaan voor dit parfum. Mooi vintage!Verkrijgbaar vanaf december 2012, in beperkte editie

Exclusief bij De BijenkorfEen mysterieus parfum
Na de lancering in 1971 ontwikkelde Aromatics Elixir van Clinique zich al snel tot een legendarische geur die zich, overtuigend maar bescheiden, aansloot bij de meest exclusieve en prominente parfums ter wereld. Van Aromatics Elixir werd iedereen even stil en met haar fluisterende charme wist zij de wereld voor zich te winnen. De geur kreeg een onopvallend plekje op de toonbank en had direct een subtiel en mysterieus imago. Ze werd voor ingewijden al snel een object van heimelijk verlangen; de geur was echter zo uitgesproken fascinerend dat ze ook omstanders betoverde en haar naam niet lang meer geheim kon blijven. Die ging al snel van mond tot mond en verenigde onder het vaandel van Aromatics Elixir een groep van loyale volgelingen die zich tot op de dag van vandaag diep en blijvend verbonden voelen met dit parfum.

Meer dan parfum
Medeoprichtster van Clinique Carol Phillips voorzag destijds voor Aromatics Elixir een toekomst als “Perfume and far beyond” of “parfum, en meer dan parfum”. Carol ontwikkelde het product in nauwe samenwerking met meesterparfumeur Bernard Chant (van IFF). Ze hadden een geur voor ogen die meer was dan louter een parfum – een belevenis, een emotie, een transformatie. Het concept van Dhr. Chant behelsde een exquise melange van ingrediënten uit alle hoeken van de wereld, waaronder Haïti, Bulgarije, India, Frankrijk en Spanje. Na twee jaar aan de compositie te hebben gewerkt, presenteerde hij de rijk geschakeerde en subliem uitgebalanceerde formule aan Carol, die zich onmiddellijk gewonnen gaf.

Tot op de dag van vandaag oogst Dhr. Chant bewondering van vakgenoten en opvolgers voor Aromatics Elixir. Deze vooruitstrevende geur betekende destijds echter een breuk met de heersende traditie, vanwege het onconventionele bouquet van typische accenten als roos, patchoeli, gomhars (van de Cistus) en eikenmos. Dankzij haar enorme succes was Aromatics Elixir de katalysator voor de nieuwe, moderne en populaire geurtrend die haar karakter ontleent aan een bloemrijke patchoeli-melange.

Deze complexe en onweerstaanbare geur bevat honderden ingrediënten, maar wordt desalniettemin ervaren als een harmonieus concerto in drie delen:
•           Een sprankelende en vreugdevolle ouverture – Een drieluik van aromatische elementen (citrus-y verbena, scharlei en warme kamille) zet de toon in een lichte sfeer, terwijl de nerolie-essence het spel verrijkt met een palet van frisse bloemaccenten.
•           Een charmante, bloemrijke aria – Hier klinkt de zuiverste Bulgaarse roos op een podium van zinnenstrelende jasmijn en met zon doordrenkte canangaolie. Bij het opengaan van de warme, fluweelzachte bloembladeren ruiken we een zoet en onmiskenbaar vrouwelijk parfum.
•           Begeleidende akkoorden van Chypre Intrigue – Florentijnse iriswortel (een van de kostbaarste ingrediënten in de parfumerie) markeert het ritme met subtiele, poederachtige accenten en verleent het geheel een robuust-romantische ondergrond. De onweerstaanbare maar ook ongrijpbare patchoeli staat borg voor intrige. De gerookte accenten van vetiverwortel geven het moment extra intensiteit, als wierook ter afsluiting van een ritueel. Maar het echte mystieke aura van Aromatics Elixir openbaart zich pas in volle glorie in het extract van benzoë, een sensueel en verslavend hars dat je warm omhelst en een spoor van sensueel genoegen achterlaat.

Aromatics Elixir Perfume Spray Floral Bottle 100ml – € 102,20
Aromatics Elixir Perfume Spray Floral Bottle 45ml – € 47,65

Reacties

  1. Oh wauw dat zijn echt een heleboel ingrediënten in zo´n flesje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts