Doorgaan naar hoofdcontent

Welke producten/ingrediënten niet in de zon

Er zijn tal van producten die je zomers kunt gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon, waarvan zonnefilters de belangrijkste zijn. Er zijn echter ook stoffen die je juist NIET moet gebruiken op een huid die wordt blootsgesteld aan zonlicht...

Sommige ingrediënten maken je huid juist gevoeliger voor de zon. Dat wil zeggen dat je huid sneller verband, sneller beschadigt en/of sneller geïrriteerd raakt in combinatie met UV-straling. In dit artikel een aantal ingrediënten die je beter NIET in de zon kan gebruiken.

Citrusolie
Je kent vast grootmoeders recept voor highlights wel: een beetje citroensap in je haar en hup, de zon in, voor een coupe de soleil. Dat zou je al een het denken moeten zetten... Oliën van verschillende citrusvruchten - die sowieso niet geschikt zijn voor een gevoelige huid - zijn afraders voor wie de zon in gaat!

Bergamot olie
Bergamot - ook een citrusolie - verdient helaas een apart plekje op deze lijst. Want hoewel veel experts dit geurende ingrediënt al afraden, omdat het irritatie kan opleveren, moet je het zeker op zonnige dagen vermijden: bergamotolie op je huid kan bij zonlicht pigmentvlekjes veroorzaken!

Alcohol (hoge concentratie) 
Pas ook op met alcohol! Parfum, bijvoorbeeld, met grote hoeveelheden alcohol, kan gele vlekken achterlaten in kleding of vlekken en irritatie veroorzaken op je huid, wanneer je ermee in de zon gaat. Wil je toch een geurtje op, zoek dan nar een speciale zomereditie, die meestal alcoholvrij zijn geformuleerd! Zoals Lancaster Sun of Jill Sander.AHA/ BHA producten
Hoewel deze zelf niet direct slecht zijn voor je huid, maken ze je huid wel kwetsbaarder voor zonlicht: simpelweg omdat ze dode huidcellen verwijderen. Elke vorm van scrubben, exfoliëren en enzympeelings maken je huid dunner en het is dus belangrijk dat je daarna goed beschermd de zon in gaat! 

Medicatie
Ook sommige geneesmiddelen maken je huid gevoeliger voor zonlicht. Lees hiervoor de bijsluiters of raadpleeg je arts/apotheker.

Reacties

 1. Dit is pas handig! Goed om te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer goed dat hier ook over bergamot etherische olie word geschreven. Bergamotolie is fototoxisch waardoor je inderdaad beter niet in de zon kan zitten met de olie op je huid. Meer informatie over de bergamotolie is ook te vinden op www.weallloveit.nl erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je een reactie hebt geplaatst, maar liever niet spammen naar je eigen blog. Wanneer je je blog wil spammen kan dat een keer per maand in mijn 'spam je blog' artikel. Voor deze ene keer laat ik het zo maar.Je reacties/comments zijn altijd welkom op mijn blog maar dan zonder spam naar je eigen blog.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Video - Halloween Roomtour 2017

Ook dit jaar deel ik met jullie mijn Halloween Roomtour! Dit jaar alleen ietsjes anders, namelijk in een diashow. Hopelijk vinden jullie het leuk om mijn Halloween roomtour te zien!

Live, Life and Dream bestaat 6 jaar!!!