Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - Aardbeienmunt taartjesVandaag is het moederdag en op moederdag is het altijd leuk om je moeder extra te verwennen.

Zoals bijv. met iets lekkers dat je zelf hebt gemaakt.
Laatst kreeg ik dit recept, van de weightwatchers, in de inbox van mijn mail en ik vond het wel leuk om deze met jullie te delen.
Nu kan je deze speciaal voor moederdag maken, maar voor een andere dag zijn de Aardbeienmunt taartjes net zo lekker.Laat 4 blaadjes witte gelatine zoals aangegeven op de verpakking in koud water weken. Steek uit 1 taartbodem 4 cirkels met souflévormpjes (Ø 8,5 cm). Verkruimel de rest van de bodem, verdeel over de vormpjes en druk licht aan.

Hak 2-3 takjes munt. Snij van 250 g aardbeien ca. 6 stuks in plakjes en zet de plakjes aan de binnenkant van de vormpjes. Pureer de rest van de aardbeien met munt en 20 g suiker en roer er 150 ml karnemelk door. Laat de gelatine op laag vuur oplossen en roer wat van de aardbeiencrème erdoor. Voeg toe aan de rest van de crème en meng goed. 

Klop 100 ml room stijf. Spatel de room erdoor wanneer de aarbeiencrème begint te geleren. Verdeel de crème over de 4 soufflévormpjes, strijk glad en laat ca. 2 uur in de koeling opstijven. 

Maak de taartjes los van de rand en plaats ze op een bord. Bestuif met 2 koffielepels poedersuiker.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Kerstkrans ideeën

Naast kerstbomen en kerstverlichting is er nog een ding dat zeker niet vergeten mag worden met de kerst. Namelijk de kerstkrans. Deze kan je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kan deze ook heel makkelijk, en vaak ook nog heel snel, zelf maken. En om alvast wat inspiratie op te doen om zelf een kerstkrans te maken, nam ik een kijkje op pinterest! Ik vond daar echt heel wat leuk ideeen voor het maken van een kerstkrans. Kijk snel mee!
Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?