Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - Aardbeienmunt taartjesVandaag is het moederdag en op moederdag is het altijd leuk om je moeder extra te verwennen.

Zoals bijv. met iets lekkers dat je zelf hebt gemaakt.
Laatst kreeg ik dit recept, van de weightwatchers, in de inbox van mijn mail en ik vond het wel leuk om deze met jullie te delen.
Nu kan je deze speciaal voor moederdag maken, maar voor een andere dag zijn de Aardbeienmunt taartjes net zo lekker.Laat 4 blaadjes witte gelatine zoals aangegeven op de verpakking in koud water weken. Steek uit 1 taartbodem 4 cirkels met souflévormpjes (Ø 8,5 cm). Verkruimel de rest van de bodem, verdeel over de vormpjes en druk licht aan.

Hak 2-3 takjes munt. Snij van 250 g aardbeien ca. 6 stuks in plakjes en zet de plakjes aan de binnenkant van de vormpjes. Pureer de rest van de aardbeien met munt en 20 g suiker en roer er 150 ml karnemelk door. Laat de gelatine op laag vuur oplossen en roer wat van de aardbeiencrème erdoor. Voeg toe aan de rest van de crème en meng goed. 

Klop 100 ml room stijf. Spatel de room erdoor wanneer de aarbeiencrème begint te geleren. Verdeel de crème over de 4 soufflévormpjes, strijk glad en laat ca. 2 uur in de koeling opstijven. 

Maak de taartjes los van de rand en plaats ze op een bord. Bestuif met 2 koffielepels poedersuiker.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.