Doorgaan naar hoofdcontent

Houdbaarheid van je make-up

Make-up producten hebben net als voedsel een bepaalde houdbaarheidsdatum.
Het is dan ook belangrijk om regelmatig je stash schoon te maken en te kijken of producten nog goed zijn (of juist niet meer).
Maar hoe lang is make-up nu houdbaar?
 

Dit verschilt per verpakking, of het een back up is die nog nooit is open geweest ( er zijn dan immers nog geen bactererien, zuurstof e.d bijgekomen) of juist een product dat je vaak gebruikt.
Het volgende is een globale richtlijn.

 Teint
 • Foundation: dit product blijft ongeveer een jaar goed. Gebruik het liefste een foundation met een pompje, dit met het oog op de bacteriën. Wanneer de foundation toch in een potje zit, gebruik dan een spateltje.
 • Concealer: na ongeveer een jaar mag je ook dit product wegdoen! Gebruik de concealer niet gelijk op een puistje, maar gebruik ook hiervoor een wattenstaafje. Anders is de stick een grote bron van bacteriën.
 • Blush/Poeder: deze producten zijn ongeveer twee jaar houdbaar. Maak eens in de maand je gezichtskwasten goed schoon met bijvoorbeeld babyshampoo. Hierdoor voorkom je dat de blush/poeder sneller slecht wordt.
 

Ogen
 • Oogschaduw: een oogschaduw kun je twee jaar gebruiken. Pas wel op bij bijv een oogontsteking: vernieuw dan alle make-up rondom je oog!
 • Oogpotlood/Eyeliner: deze producten blijven ongeveer twee jaar goed. Voor het oogpotlood: slijp het regelmatig! Dit verwijdert ook weer eventuele bacteriën.
 • Mascara: dit product is maar drie maanden houdbaar. Gebruik je deze langer? Dan is een kans op een oogontsteking groot.
Lippen
 • Lippenstift: dit product blijft gemiddeld anderhalf jaar goed. Daarna vergroot het de uitdroogbaarheid van je lippen. Haal af en toe even een tissue langs de lippenstift om deze zo schoon mogelijk te vegen.
 • Lipgloss: na ong zes maanden heeft de lipgloss z'n beste tijd wel gehad.Al merk je het vaak sneller aan de geur of deze nog goed is of niet.
 • Lippotlood: dit product is ongeveer twee jaar goed. Wel moet je het potloodje af en toe slijpen!
Nagellak
 • Nagellak blijft ongeveer twee jaar houdbaar. Wel goed het flesje sluiten, anders droogt deze sneller uit.
 Dit zijn meer richtlijnen.
Zelf let ik er altijd op of de substantie nog goed is en of de geur nog hetzelfde is.
Want vaak kunnen veel make-up producten toch langer mee dan op de verpakking staat aangegeven.

Reacties

 1. Ik let er ook niet al teveel op! Ik heb nagellak van 10 jaar oud die nog perfect is! Inderdaad net wat jij zegt de substantie en de geur in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig overzichtje! Ik denk alleen dat de meeste producten toch wel wat langer mee kunnen, op mascara na dan misschien. Het is inderdaad vooral de substantie en geur blijven checken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?