Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - stoofschotel met pompoen


Afbeeldingsresultaat voor pompoenVooral nu het weer kouder begint te worden zijn stoofschotels heerlijk.
Dit stoofpotje is gevuld met malse runderlapjes en stukjes pompoen.
Gekruid met laurierblaadjes, kruidnagel en rozemarijn.
Maak wat aardappelpuree om ernaast te serveren en je hebt een heerlijke maaltijd voor op een koude avond.




Ingrediënten 
500 gr magere runderlappen

2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 eetl azijn
500 gr pompoen
2 takjes rozemarijn of 1 eetl gedroogde rozemarijn
1 runderbouillonblokje
2 eetl bloem
1 eetl olie

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en schep de bloem er door. 
Verhit de olie in een braadpan, voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
Voeg 500 ml water, bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels en azijn toe. 
Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan. 
Roer af en toe door.

Als je schil van de pompoen erg hard is kun je deze er af halen maar is niet noodzakelijk.

Snijd de pompoen in blokjes.
Voeg de pompoen na 2 uur stoven toe.
Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe aan de stoofschotel.
Laat de pompoen nog 20 min meestoven.
 
Maak er nog een aardappelpuree bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een koude avond.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Waarom het leuk is dat de zomer voorbij is...

Yes, de zomer is eindelijk voorbij. De herfst is mijn favoriete seizoen, op de winter na dan. Heerlijk weer de herfst en straks de winter. En omdat ik er zo blij mee ben, maar waarschijnlijk sommigen van jullie niet, een aantal redenen waarom het leuk is dat de zomer voorbij is!

Live, Life and Dream bestaat 6 jaar!!!