Doorgaan naar hoofdcontent

How to - geld besparen

Euro_coins_and_banknotes
Bron foto

Het lijkt wel of tegenwoordig veel dingen steeds duurder worden.Neem bijv. een merk als Catrice, in mijn ogen is dit al een tijdje geen echt budget merk meer.En zo is het ook met veel andere dingen.Doordat alles veel duurder is, is het ook belangrijk om geld te sparen en te besparen.Maar hoe doe je dit nu precies?
Ik deel een aantal van mijn tips met jullie!

  •  Echt iets ouderwets, maar spaar je geld in een spaarpot of desnoods een leuk blik.Hierin kan je geld dat je bijv. voor je verjaardag krijgt doen en dit opsparen.Ook kan je hier het geld in doen dat je overhoudt van het huishoud geld.Misschien is het maar net een paar euro, maar na een paar weken of maanden is dit toch een aardig bedrag geworden.En alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.
  • Denk voordat je een aankoop doet goed na of je het ook daadwerkelijk nodig hebt of gaat gebruiken.Of dat je niet al een soortgelijk product thuis hebt liggen.Heb je al een soortgelijk product of je weet niet zeker of je het ook echt gaat gebruiken of dragen, laat het dan in de winkel.Want als je er niets mee doet, is het zonde van het geld dat je ervoor betaalt hebt en had je er iets anders voor kunnen kopen.Ook al is het maar een paar euro.
  • Ook een handige tip is om een uitgavenboekje bij te houden. Zo kan je heel makkelijk zien wat je uitgeeft en wat er binnenkomt aan inkomsten. En kan je ook snel zien waar je op zou kunnen besparen en dus geld op kan overhouden!
  • Koop producten die je vaak gebruikt in de aanbieding. Dit kan je zowel doen met eten als met make-up en andere dingen. Erg handig is om de reclamefolders in de gaten te houden waar de beste aanbiedingen en deals zijn.
  • Restjes eten weggooien is zonde. Hier kan je vaak nog veel lekkers mee maken voor de volgende dag. Door er iets extra's bij te doen of het gewoon simpelweg op te warmen. Zo heb je geen voedselverspilling van eten dat nog prima is.
  • Bij drogisterijen staan er vaak bakken met make-up met heel veel korting. Dit is make-up wat uit het assortiment gaat. Je kan daar altijd even in kijken of er iets voor jou bij zit. Vaak zijn die bakken erg vies, er is altijd wel een lipgloss of foundation open gegaan waardoor alles onder de viezigheid zit. Dat is dan wel weer jammer.
Zo als je kan zien zijn er ontzettend veel dingen die je kan doen om geld te besparen en dus geld over te houden.
Wat zijn jullie tips?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.


Essence Le The Little X-mas Factory

Essence is al bezig met de kerst! Het resultaat is de nieuwe collectie The Little X-mas Factory die verkrijgbaar is van eind november tot en met december, om al je beautydromen uit te laten komen. Klassieke kleuren zoals goud of dennengroen worden gecombineerd met roze.