My little garden - mijn kweekbakje en bonenbakjes

Hoewel het nog buiten niet echt warm te noemen is, is het dan toch echt lente. En ben ik, net als voorgaande jaren, al begonnen met zaaien en planten. Zo heb ik al bonenplantjes staan en nog een aantal andere groenteplanten e.d. Het leek mij wel leuk om te laten zien hoe het er voor staat met mijn plantjes in mijn kweekbakjeIk ben al vroeg begonnen met het zaaien van bonen. En vorige week waren ze zo groot geworden dat ze niet meer in mijn kweekbakje konden blijven. En dus overgeplant moesten worden. Dit heb ik op de veranda in plantenbakken gedaan. De eerste plant is een snijbonen plant en de rest van de planten in de bak zijn stamslabonen planten. De snijbonen plant heb ik opgekweekt uit een zaadje van de moestuintje potjes van de Albert Heijn.
 
En dit zijn de rest van mijn bonenplanten. Dit zijn ook allemaal Stamslabonen planten. Ik had er dit keer 15 gezaaid en 2 snijbonen uit het moestuinpotje. Voor binnen werd het een beetje te veel, dus ze moesten wel naar buiten. Nu nog wachten en hopen op wat warmer weer, want daar zullen mijn bonenplantjes erg blij mee zijn.
 
In mijn kweekbakje heb ik ook nog een aantal potjes met kleine kiemplantjes staan. Het overgrote deel zijn zaadjes uit de moestuintje potjes van Albert Heijn.Op de bovenste rij zitten nog een snijbonen plant, broccoli plantjes en een zonnebloem. De zonnebloem zaadjes had ik zelf nog liggen.
Op de middelste rij tomatenplantjes (ook eigen zaadjes), daarnaast andijvie plantjes en een potje met een nog niet uitgekomen watermeloenzaadje. En op de laatste rij wortelplantjes, bietenplantjes, ook een nog niet uitgekomen watermeloenzaadje en als laatste een eigen zonnebloempje.
 
 
Best veel van de kleine plantjes en zaadjes komen uit de moestuintje potjes van de Albert Heijn. Maar zelf heb ik ook nog een behoorlijke voorraad aan kruiden en groentenzaadjes. Dus ik kan voorlopig nog wel vooruit met zaaien en plantjes kweken.
 
En als laatst deze twee grote kweekpotten. Links is citroen-basilicum en rechts zitten cactus zaadjes. Dit is de eerste keer dat ik cactus zaadjes heb geplant, dus ik ben benieuwd of het wat gaat worden. Lijkt mij overigens wel erg leuk als dit cactussen zouden gaan worden.  Ik hou jullie op de hoogte!
Zo, dit waren voor nu alle kweekpotjes en kiemplantjes. Ben benieuwd of alles goed gaat groeien!

Reacties

  1. Tof! Ik heb nog nooit gekweekt maar het lijkt me zo leuk om te doen. c:

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad ook erg leuk om te doen. Als je zou willen beginnen met kweken kan je hiervoor tuinkers zaad gebruiken. Dit groeit erg snel. Of slazaad, hier zie je ook al erg snel kiemplantjes. Het is in ieder geval het fijnst om te beginnen met makkelijke zaadjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts