Doorgaan naar hoofdcontent

Het gevaar van bloggen.


Afbeeldingsresultaat voor bloggen
 Bloggen vind ik erg leuk om te doen en ik doe dit dan ook alweer 4 jaar en 8 maanden. Wel heb ik in de afgelopen jaren het een en ander verandert, ik vind het nog steeds erg leuk. Bloggen is leuk en alles, maar er zit ook een gevaar aan bloggen. Nu is gevaar een groot woord, maar er zijn toch wel wat zaken waar je op moet letten al je blogt. Of als je wil gaan bloggen. Vandaag vertel ik jullie hier meer over.

 • Toch wel een van de belangrijkste, vertel en deel niet je hele leven op je website of op youtube. Prima als je dit wel wilt doen, maar hou er wel rekening mee dat er ook mensen mee kunnen kijken op je blog en/of youtube kanaal die niet altijd de aardigste bedoelingen hebben. Let er dus ook op met foto's maken dat je de omgeving vanuit bijv. je slaapkamerraam niet op de foto zet. Hieraan is vaak al af te leiden waar je woont. Ook als je van te voren al eens hebt vertelt, naar welke winkels je graag gaat bij jou in de buurt of naar welke cafe's je gaat. Misschien denk je nu ''maar dat kan toch geen kwaad, ik zeg de straatnaam toch niet''. Maar aan omgevingen en dingen die je daarvoor er al over gedeeld heb, kunnen mensen er al uit gaan afleiden waar je woont. En niet alle mensen hebben nu eenmaal de beste bedoelingen met je. Dus wees hier voorzichtig mee!
 • Wees alert met de e-mails die je binnenkrijgt op je blog mail. Als het goed is heb je voor je blog een apart e-mailadres. En vele bloggers hebben dit mail adres ook op hun website staan om makkelijk bereikbaar te zijn voor bedrijven. Zelf heb ik het e-mail adres voor mijn website ook open en bloot erop staan. Maar dit betekent dan ook dat echt iedereen je kan mailen, ook degenen die spam versturen of mensen die je willen oplichten. Geloof mij, ik heb al geregeld oplichtingsmails gekregen in mijn blog mail. Meestal zijn deze te herkennen aan het gebrekkige engels en altijd staat erin dat ze je geld willen schenken, om wat voor reden dan ook. Zelf ga ik hier nooit op in en verwijder deze mails direct. Je kan er alleen maar slechter van worden als je er wel op reageert, dus dit moet je dan ook nooit of te nimmer doen.
 • Iets waar ik zelf zeker van heb geleerd, is dat je er nooit van uit moet gaan wat een ander je toezegt op het gebruik van foto's. En dan heb ik het over particulieren e.d. Zo heb ik een keer meegemaakt dat ik een leuke foto zag voor bij een artikel en ik degene die de foto had gemaakt erover mailde of ik deze mocht gebruiken op mijn website. Dit vond diegene prima, maar dan wilde ze wel een link vermelding. Prima, alles geregeld met ogen op de toestemming en het artikel gemaakt met de foto erbij met bronvermelding. Krijg ik een week later een mail dat ze wil dat ik ogenblikkelijk de foto verwijder, dat ze niet weet hoe ik er aan kom en wat ik ermee doe. Ik was echt stomverbaasd, ze had mij immers, schriftelijk nog wel, toestemming gegeven en wist er dus van. Maar toen ik haar dit mailde en een bijlage mee stuurde van haar eigen mail aan mij, wist ze ineens nergens van en begon ze ook nog te dreigen met allerlei dingen. In de trant van als je dit er niet ogenblikkelijk afhaalt, gebeuren er andere zaken en zou ze mij aanklagen voor onzedelijk!!! gebruik van de foto. Terwijl deze gewoon in een artikel stond voor statisch haar. Ik was echt zo boos hierover dat ik haar heb terug gemaild en heb gezegd dat ze dan maar eens een keer goed na moet denken voor ze ergens toestemming voor geeft en niet gelijk moet gaan dreigen en zulke beweringen op mij los moet laten. Ik heb haar ook laten weten dat ik de foto gelijk verwijderde omdat ik geen gezeur wilde, maar dat ik dan ook nooit meer wat van haar wilde horen. Omdat ik dan anders stappen zou ondernemen.
  Hierna heb ik nooit meer wat van haar vernomen, gelukkig maar. Dus zo zie je, vraag nooit iemand of je zijn of haar foto's mag gebruiken. Vaak krijg je er alleen gezeur mee, dus gebruik gewoon je eigen foto's.
   
Dit zijn voor mij toch wel de belangrijkste punten waar je op moet letten. Want hoewel bloggen erg leuk is, zitten er ook vaak haken en ogen aan.

Reacties

 1. Die situatie met de foto lijkt me wel erg vervelend! Zelf doe ik dan aan embedden. Spam heb ik nog geen last van gehad maar ik let ook wel op met mailtjes. Handig stuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die situatie met de foto was toen ik net begon met bloggen. Embedden is inderdaad een goed idee om te doen.En fijn om te horen dat je het een handig stuk vind! Groetjes Marjolein.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?