How to: Shoppen bij Primarkhttp://www.zuidplein.nl/primark/ De Primark staat erom bekend dat je er veel leuke kleding kan vinden voor weinig geld. Ook vind je er kleding en nog veel meer volgens de laatste trend. Dus je kan voor weinig kleding kopen die op dat moment een trend is. Maar als je bij de Primark gaat winkelen, moet je er toch goed bijblijven. Want geloof mij, ik spreek uit ervaring, er zijn toch wel enige punten waar je op moet letten als je bij de Primark gaat shoppen.


 • De maat
  De allerbelangrijkste tip is dat je moet opletten welke maat je pakt. Ga er niet van uit dat de maat die op de hanger staat, ook de juiste maat is. Want hierin kan je je nogal eens vergissen bij Primark. Op de hanger staat XL, terwijl er op de label in het shirt een M staat. En tja, als je dan geen M hebt maar een XL en je hebt het shirt al gekocht, dan is deze toch echt te klein. Dit heb ik zelf al een aantal keer meegemaakt. Echt balen. Dus check voordat je je shirt, of wat voor kledingstuk je ook wil kopen, eerst de maat op het kaartje. En voor een dubbelcheck ook het label in het kledingstuk. Want zoals ik al eerder zei, je kan er dus niet van uitgaan dat de maat op de hanger ook de juiste maat is.
 •  Primark shopping bag
  Neem, zodra je binnenkomt, gelijk een mandje mee. Iets wat ikzelf ook nogal eens vergeet. Want meestal is het zo bij mij ´o, ik koop toch niet zoveel´. Waarna ik vervolgens met een stuk of zes hangers in mijn hand rondloop en nog wat kleine dingen. En ik dus alsnog op zoek moet naar een beschikbaar mandje.
 • Op tijd
  Als je niet van drukte houdt en er niet tegen kan als je over de mensen struikelt, raad ik je aan om vroeg naar de Primark te gaan. Vaak is het vroeg op de dag of laat in de middag een stuk rustiger en kan je op je gemak overal kijken. En zo struikel je ook niet over de mensen.
 • Verschil in pasvormPer kledingstuk kan de pasvorm erg verschillen. Kijk dus naast de maat, ook hoe de pasvorm is. Zo kan het shirt veel wijder zijn dan je normaal draagt en kan je dus beter een maat kleiner kopen. Zo vallen vesten vaak ook groter uit en kan een maatje kleiner soms geen kwaad.
 • Hou de prijzen in de gaten
  Je denkt al snel ´o, die rok is maar €10, die broek maar €15 en dat is ook nog wel goedkoop'. En vervolgens beland het in je Primark shopping bag. Maar bedenk wel van te voren dat vele kleine prijzen een grote prijs worden. En het dus bij de kassa nog aardig wat geld kan kosten. En bedenk ook bij elk kledingstuk, sieraad of make-up item, heb ik dit werkelijk nodig en ga ik het ook dragen/gebruiken? Door zo te denken bespaard het je veel miskopen die je nooit draagt/gebruik.
 •  De kwaliteit checken
  Controleer voordat je iets koopt of het heel is en wat de kwaliteit is. Kijk of alle knopen er nog aanzitten, de rits het doet en of er nergens een gaatje zit. Zo toch erg zonde zijn als je thuis komt en hetgeen je hebt gekocht is kapot. Dit geldt overigens voor alle winkels waar je wat koopt. Het kan nooit kwaad om hetgeen je koopt te controleren of het nog heel is.
Zo dit waren mijn tips voor als je bij de Primark gaat shoppen. Hebben jullie nog tips?Reacties

 1. Nog een tip: ga naar Primark op maandag of dinsdagochtend (buiten vakanties om), echt helemaal leeg die tent. Kun je alles rustig passen. Handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo'n fan van de primark. Te druk en meestal voelen de kleding ook niet zo fijn aan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts