Doorgaan naar hoofdcontent

Trucjes waarmee je eyeliner wel lukt!

Afbeeldingsresultaat voor make-up achtergrond
Zelf vind ik een eyeliner je ooglook altijd wat extra's geven, vooral een winged eyeliner. Maar een eyeliner zetten is niet altijd even makkelijk. Daarom deel ik vandaag een aantal tips hoe je zo makkelijk mogelijk je eyeliner kan maken.


 • Het belangrijkste is dat de basis onder je eyeliner goed is. Gebruik dus onder je eyeliner een oogschaduwbasis. Ook al gebruik je geen oogschaduw in je look. Door de oogschaduwbasis blijft je eyeliner veel beter op zijn plaats.
 • Als je nog niet zo goed bent in een winged eyeliner zetten, dan kan je als basis zwarte oogschaduw gebruiken. Zet met zwarte oogschaduw de wing. Doordat je je wing met oogschaduw maakt, kan je eventuele foutjes heel makkelijk verbeteren zonder dat heel je ooglook gelijk verknalt is. Nadat de wing met de zwarte oogschaduw goed gezet is, kan je hier heel eenvoudig met je eyeliner overheen.
 • Wanneer je voor een wing gaat, dan is de richting van je wing heel belangrijk. Het is het mooiste om altijd de onderste lijn van je oog te volgen. Zo is het altijd het makkelijkst om eerst de wing te maken en daarna de rest van de eyeliner op je wimperrand te doen.
  Afbeeldingsresultaat voor eyeliners
 • Mijn favoriete tip is gebruik te maken van plakband. Plak de plakband eerst een paar keer op je hand, zodat deze niet te sterk op de huid bij je ogen plakt. Plak nu de plakband naast je oog, doormiddel van de onderste rand naar boven te volgen. Dus in de richting van je wenkbrauw. Als de plakband goed zit en zonder bobbeltjes, kan je je eyeliner aanbrengen. Wanneer deze erop zit, haal je het plakband eraf. En om ervoor te zorgen dat je basis (foundation en concealer) er niet met het plakband mee af gaat, kan je heel dun wat concealer aanbrengen op de plakkende kant van de plakband. Maar echter een klein beetje, anders komt het eronder uit. Haal de plakband nadat je je eyeliner hebt gezet weg en blend de overtollige concealer voorzichtig in je huid. En klaar is je extra strakke wing!
 • Je kan natuurlijk je eyeliner in een keer zetten, maar ben je hier nog niet zo goed in of vind je dit niet fijn werken, dan kan je het ook in delen doen. Je hoeft alleen te zorgen dat je alle delen goed met elkaar verbindt. En het dus een geheel word.
 • Steun altijd met je elleboog op een tafelblad of steun met je hand tegen je wang. Zo weet je zeker dat je hand niet trilt.
 • Bwaar stift eyeliners op hun kop, dus met de punt naar beneden. Zo weet je zeker dat er altijd inkt in de punt zit.
 • Bij gekleurde (vloeibare) eyeliners kan het zijn dat de kleur niet in een keer goed uitziet. En je deze vaker moet aanbrengen. Erg handig is om de eyeliner tussendoor even te laten drogen, zodat het volgende laagje goed pakt.
  P1400558
 • Oogschaduw kan je heel makkelijk als eyeliner gebruiken! En om de kleur nog wat intenser over te laten komen kan je eerst met een wit oogpotlood je eyeliner maken, waarna je er met oogschaduw overheen gaat.
 • Glitter eyeliner vind ik zelf erg mooi, maar om je glitter eyeliner goed tot zijn recht te laten komen, kan je deze het beste over een zwarte eyeliner aanbrengen. Dan word deze net wat intenser. Ook erg leuk, breng de glitter eyeliner over een zelfde kleur eyeliner aan als de glitters zijn.

Reacties

 1. Haha tips voor een goeie winged eyeliner komen altijd van pas! Op dat vlak ben ik echt nog een kluns. Meestal sla ik dan ook gewoon die stap over haha. Misschien moet ik toch maar eens gaan oefenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Waarom het leuk is dat de zomer voorbij is...

Yes, de zomer is eindelijk voorbij. De herfst is mijn favoriete seizoen, op de winter na dan. Heerlijk weer de herfst en straks de winter. En omdat ik er zo blij mee ben, maar waarschijnlijk sommigen van jullie niet, een aantal redenen waarom het leuk is dat de zomer voorbij is!

Video - Herfst roomtour

In deze video laat ik jullie zien welke herfstdecoraties ik in mijn kamer heb neergezet. Het is misschien vele malen minder dan vorig jaar, maar ik vind het nog steeds een erg gezellige herfstsfeer in mijn kamer. Kijk mee naar mijn video!