Doorgaan naar hoofdcontent

My little garden - Moestuin update #2


Op 30 Maart liet ik jullie het begin van mijn moestuin zien. Het weer is de laatste tijd niet erg fantastisch geweest, zo ook niet voor een moestuinje. Het is nu beter weer en laten we hopen dat het zo blijft. Want inmiddels zijn we iets meer dan een maand verder en was het tijd voor een update van mijn moestuintje.

Mijn bonenplantjes zijn de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid en hebben veel nieuwe bladeren erbij gekregen. Er zitten nog geen boontjes of bloemetjes aan, maar dat duurt ook nog wel een tijdje.

Mijn worteltjes groeien al goed, nouja in ieder geval het loof boven de grond dan. Het worteltje is nog in geen velden of wegen te bekennen. Het loof van de radijsjes is ook al goed gegroeid.

Inmiddels is mijn andijvie en broccoli door het iets beter weer ook aan een groeispurtje begonnen. Maar het duurt nog wel even voor deze groot genoeg zijn.

De andere bak met bonen. Ook deze groeien best goed. Nu zijn bonen toch geen lastige planten om te onderhouden en groot te krijgen. Eigenlijk heb ik dit jaar denk ik iets teveel bonen gezaaid. Oeps, volgend jaar maar een paar minder zaaien.
En dan heb ik ook nog twee bakken met bietjes. Niet echt mijn favoriete groentes, eigenlijk helemaal niet. Maar ik vond het leuk om te kijken of dit ook zou gaan lukken. En mijn vader en moeder lusten wel bietjes. Dus dat is ook weer opgelost als de bietjes groot genoeg zijn. De bladeren groeien in ieder geval goed.

De tweede bak met bietjes.

Het begin van mijn komkommerplant. Een komkommerplant heeft best wel wat warmte nodig. Dus laat de lente en de zomer maar komen. Gaan mijn planten eens een keer ook goed groeien.


Ook mijn tomatenplantjes hebben te lijden gehad van het koude weer. Zo heeft een van de plantjes het loodje gelegd en willen twee andere amper groeien. Maar ze houden moedig stand. Alleen een tomatenplant groeit erg goed. Omdat het toch nog een plekje over was heb ik er een bietenplantje ingedaan. Alleen deze groeit ook amper.

Dit is de enige tomatenplant die echt goed groeit. Hopelijk gaan de andere ook nog groeien en heb ik uiteindelijk toch nog drie tomatenplanten. Als het warmer word en blijft zal dit misschien toch gebeuren.

En hetgeen dat echt heel goed groeit is mijn sla. Deze is eigenlijk alweer te groot geworden voor de pot waar het in zit. 

Het merendeel van mijn moestuintje groeit al erg goed en is al best groot geworden. Hopen dat het zulk goed weer blijft en hopen dat het nog wel wat warmer weer word.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.


Essence Le The Little X-mas Factory

Essence is al bezig met de kerst! Het resultaat is de nieuwe collectie The Little X-mas Factory die verkrijgbaar is van eind november tot en met december, om al je beautydromen uit te laten komen. Klassieke kleuren zoals goud of dennengroen worden gecombineerd met roze.