Doorgaan naar hoofdcontent

Crea Bea - DIY welcome bord maken

 
 Welcome borden vind ik altijd erg leuk om aan je deur te hangen. Het geeft het geheel toch net een wat vrolijker tintje. Je kan zo'n bord kopen, maar deze zijn ook makkelijk zelf te maken. Zelf maakte ik dit welcome bord. Ziet er erg vrolijk uit en perfect voor de lente en de zomer.


 
De spullen die je nodig hebt voor dit welcome bord zijn:
 • Een houten schijf
 • Een lijmpistool
 • 2 Vlinders gemaakt van veren
 • Lint
 • 2 Schroefoogjes 
 • Een zwarte watervaste stift
 • Stoffen bloemblaadjes
 
Hoe maak je dit welcome bord?
 • Zorg er eerst voor dat je houten schijf geen splinters en ruwe plekken meer heeft. Dit kan je doen door deze licht te schuren met wat schuurpapier. Heb je nu geen schuurpapier in huis, dan kan je dit ook dan met een kartonnen nagelvijl en hier zachtjes mee over de houten schijf gaan.
   
 • Bepaal waar je de schroefoogjes wilt hebben. Zorg er in ieder geval wel voor dat ze ver genoeg uit elkaar zitten, zodat het bord in balans hangt. Tik deze, op de plek waar je ze wil hebben, er voorzichtig met een hamer in.
   
 • Als de schroefoogjes er goed in zitten, is het tijd voor het lint. Ik heb voor een groen lint gekozen, maar je kan natuurlijk elke kleur gebruiken die je wilt. Als je het bord hoog aan je deur wilt hebben, knip je het lint niet al te lang af. Wil je het bord juist lager op je deur hebben, neem dan een langer stuk lint. Rijg het lint door de oogjes van de schroefoogjes en maak een knoopje in het lint. Nu hoef je alleen nog de decoraties op het bord te plakken en je tekst erop te schrijven.
 • Begin nu met het bepalen waar je je tekst wilt hebben en hoe groot deze moet worden. Warm ondertussen je lijmpistool op. Teken eerst met potlood je tekst erop. Op deze manier kan je altijd nog veranderen als er iets niet goed aan is. Is je tekst goed, trek deze dan over met een zwarte watervaste stift. Even laten drogen en je welcome bord is al voor de helft klaar.
 • Nu het leukste gedeelte, de decoraties op het bord lijmen. Leg eerst alles op het bord om de positie van je decoraties te bepalen en waar je alles wil hebben. Als je hier tevreden mee ben, kan je er met het lijmpistool op gaan lijmen. Voor de veren vlinders is het handig om het klemmetje dat op de achterkant van het lijfje zit te verwijderen. Hierdoor plakken de vlinders beter op het bord en ziet het er ook mooier uit.
 •  De lijm goed hard laten worden en je welcome bord is klaar om op te hangen.
Nog een tip:
Wil je je bord aan de buitendeur hangen, dan is het een idee om dez te vernissen zodat het bord waterbestendig word. Doe dit nadat je de tekst er op heb geschreven en voordat je de decoraties erop gaat lijmen. De decoraties kan je min of meer waterbestendig krijgen met haarlak.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?