Doorgaan naar hoofdcontent

Zelf je eigen kruidenmixen maken

kruidenmix2-22
In de winkel kan je heel veel verschillende kruidenmixen kopen. Maar het is net zo makkelijk om deze zelf te maken. Het voordeel hieraan is dat je zelf kan bepalen wat je in je kruidenmixen doet. Zo zitten er in heel veel kant en klare kruidenmixen veel zout. En wanneer je deze zelf maakt, kan je zelf beslissen hoeveel zout je erin doet of dat je er geen zout in doet.Dus alleen maar handig! Ik deel een aantal tips en recepten voor eigen kruidenmixen.


Je kan er allerlei verschillende potjes voor gebruiken, zolang je deze maar goed af kan sluiten zodat er geen vocht bij kan komen. Want vocht komt de houdbaarheid niet ten goede.

Wat mij gelijk op het volgende punt brengt. Je kan zelf kiezen hoeveel je maakt. Is het bijv. een kruidenmix die je elke dag wilt gebruiken, dan kan je een grotere hoeveelheid maken. Maar gebruik je een kruidenmix maar eens in de twee weken, dan is een kleinere hoeveelheid beter om te maken.

Mijn persoonlijke favoriete kruidenmix

Een mix van gedroogde basilicum, bieslook en zout is een van mijn favorieten. Past bij heel veel gerechten en maakt de smaak net wat pittiger en sterker.

1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde bieslook
1 eetlepel zout.


Pompoen kruidenmix

Ook erg lekker is een pompoen kruidenmix. En deze is net als bij de voorgaande met heel weinig kruiden te maken. Erg lekker voor koekjes, in smoothies en voor natuurlijk pompoen gerechten.

4 theelepels kaneel
2 theelepels nootmuskaatpoeder
1 theelepel gemberpoederVlees kruidenmix

Ook voor je vlees kan je heel goed kruidenmixen gebruiken. Het vlees blijft hierdoor veel sappiger en droogt minder snel uit.

een halve eetlepel gedroogde bieslook
een halve theelepel zout
een halve eetlepel gedroogde marjolein (toch wel leuk als je naar een kruid vernoemd bent)
1 theelepel gedroogde peterselie


En zo zijn er nog veel meer verschillende kruidenmixen te maken, echt ontelbaar veel. Ook kan je heel makkelijk je eigen kruidenmixen samenstellen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?