Doorgaan naar hoofdcontent

Dont's op het internet met een webcam
Afbeeldingsresultaat voor webcam
Iedereen heeft tegenwoordig een webcam. Vaak zitten deze bij laptops al standaard ingebouwd. Zelf hou ik absoluut niet van webcams. Webcams kunnen naast handig, ook gevaarlijk zijn. Vandaag deel ik een aantal dingen die je absoluut niet moet doen met een webcam.

Zelf heb ik voor mijn 'gewone' computer geen webcam. Bij mijn laptop zit deze ingebouwd, maar ik heb deze niet geactiveerd. En zelfs al heb ik deze niet geactiveerd, ik heb deze toch afgeplakt met een sticker. Gewoon voor de zekerheid.

  • Wanneer je absoluut geen webcam wil gebruiken, maar deze wel zit ingebouwd, schakel deze dan uit op je computer. Dit kan je doen bij de instellingen van je webcam. Je zou dan denken dat je webcam niet meer aankan, maar van buitenaf kunnen hackers je webcam inschakelen. Plak daarom je webcam altijd af met een niet transparante sticker. Zo weet je zeker, voor het geval je webcam wordt gehackt, mensen er niets mee kunnen zien of mee kunnen opnemen.
  • Let er altijd op met wie je een gesprek heb via de webcam. Er zitten nu eenmaal niet allemaal aardig en goedwillende mensen in een chatroom. En wat je echt nooit, maar dan ook nooit moet doen, is je uitkleden voor de camera. Doe dit nooit!!!
  • Zodra je klaar bent met praten via de webcam, zorg dan ook dat deze uitstaat. Vergeet dit niet. Want als je je webcam aan laat staan, kan iedereen mee kijken in je kamer. En je wilt toch echt geen gluurders hebben!
  • Wat je ook kan doen is een doek over je webcam leggen als je deze even niet gebruikt. Zo weet je zeker dat je niet stiekem gefilmd of bekeken kan worden.

Wat vinden jullie van webcams? En als je deze heb, hoe ga jij ermee om?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!