How to - handen verzorgen

Afbeeldingsresultaat voor handen verzorgenNu het weer langzaam steeds frisser en kouder word, is het ook belangrijk om je handen goed te verzorgen. Want met kouder weer krijgen je handen heel wat te verduren. Ik deel een aantal handig tips!

  • Gebruik wanneer het buiten koud is nooit, maar dan ook nooit een handcrème die voor het grootste deel uit water bestaat. Water bevriest als het koud is. En hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, ook het water in je handcrème kan bevriezen. Dus ook wanneer je je handen er net mee heb ingesmeerd. Dit is dus absoluut niet goed voor de huid van je handen. Gebruik dan liever een vettere handcrème die niet als hoofdbestanddeel water heeft.
  • Hetgeen je ook kan doen is je handen verzorgen met een rijke, maar niet vette olie. Hierdoor blijven je handen zacht en gehydrateerd.
  • Ga niet met natte of nog vochtige handen naar buiten, maar droog deze goed af. Want hier geldt ook weer hetgeen ik bij het eerste punt benoemde.
  • Bij echt koud weer is het altijd verstandig om handschoenen te dragen. Zo zijn je handen extra goed beschermd tegen het koude weer.

Reacties

Populaire posts