Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - Britse Plumpudding

Afbeeldingsresultaat voor plumpudding
De kerst klopt al bijna weer op de deur en daarmee komen ook weer de kerst recepten. Van hartig tot zoet en van warme tot koude gerechten. Vandaag deel ik het bericht voor traditionele plumpudding.

 Van dit recept maak je een wat vochtige pudding, die je wel 2 jaar kunt bewaren.Oorspronkelijk werden deze puddingen gemaakt in het laatste weekend van november, om iedereen een stimulans te geven voor de komende werkzaamheden. De puddingen die op die dag werden gemaakt, werden dan het jaar daarna gegeten. Tegenwoordig worden de puddingen 3 tot 6 maanden van te voren gemaakt. Maar natuurlijk kun je ze, als het moet, ook op het laatste moment maken.

Ingrediënten

* 225 gr gele rozijnen

* 225 gr krenten

* 225 gr bruine rozijnen

* 225 gr fijngehakte bruine rozijnen

* 50 gr gekonfijte schilletjes, fijngesneden

* 100 gr gekonfijte kersen

* 100 gr gehakte amandelen zonder schilletje

* 100 gr gemalen amndelen

* 225 gr broodkruim (bruin of wit)

* 2 wortels, geschrapt en geraspt

* 1 moesappel (geschild en geraspt

* 225 gr gemalen niervet

* 1/2 tl gemalen kaneel

* 225 gr basterdsuiker

* geraspte schil en sap van 1 citroen

* geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

* 225 gr keukenstroop

* 4 losgeklopte eieren

* 4 el cognac

* 1-1/2 dl bruin bier

* boter om bakvorm in te vetten

Bereidingswijze

Doe alle ingrdiente in een grote deegkom en roer goed doorelkaar. Vet 3 puddingvormen van 1-1/2 liter of 6 van 6 dl goed in. Vul iedere vorm voor 3/4 deel, leg hierover een ingevet stuk vetvrij papier of een stuk folie. Bind dit stevig met een touwtje vast.

Plaats de vormen in een grote pan en giet er zoveel kokend water in dat elke vorm tot de helft in het water staat. Laat 6 tot 8 uur koken (afhankelijk van de maat van de vorm). Indien nodig meer kokend water toevoegen. Hierna de puddingen uit het kokend water halen en een nacht geheel laten afkoelen. Haal dan de folie of het vetvrije papier eraf en bedek de pudding opnieuw met ingevet papier en folie.

Bewaar op een koele droge plaats, waar geen zonlicht komt.

Opdienen

Laat de puddingen gedurende 3-4 uur (afhankelijk van de maat) warm worden in kokend water. Keer ze op een warme schotel om en serveer met boter, geparfumeerd met cognac en/of slagroom met suiker.

Bron

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?