Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - Paddenstoelen Risotto

Afbeeldingsresultaat voor Paddenstoelen Risotto
In het najaar en de winter vind ik het altijd heerlijk om gerechten te eten die perfect bij het seizoen passen. En laat paddenstoelen risotto nu perfect bij de herfst passen. Want een herfst zonder paddenstoelen is immer iets dat niet kan. Ook de smaak is heerlijk herfstachtig. Vandaag het recept!


 Ingrediënten

400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio)
300 a 400 gr. paddestoelen
85 gr boter
1 grote ui, in ringen
1 sjalotje, fijngesnipperd
1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
2 el olie
zout en peper

Voorbereiding
Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt. Zo onderbreek je het garingsproces niet.Was de rijst niet, anders gaat alle zetmeel verloren die de risotto zo romig maakt.

Bereidingswijze
Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeerd is kan de volgende lepel worden toegevoegd.

Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken.Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen.
De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten.

Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout.
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?