Types die je in de bus kan tegen komen

Afbeeldingsresultaat voor bus tekeningIk reis regelmatig met het openbaar vervoer en dan met name met de bus. En in die tijd is het mij opgevallen dat je behoorlijk wat verschillende types tegenkomt, terwijl je in de bus zit. Misschien is jullie dit ook wel opgevallen. En daarom leek het mij wel leuk om hier eens een artikel over te maken. Lees verder voor de verschillende soorten types die qua mensen in de bus tegen kan komen!
   • Laten we beginnen met de mensen die hun rugzak in de bus op hun rug houden. Als de bus dan een beetje vol staat, is het net of een schildpad zich door een mensenmassa wil wurmen. Je krijgt de tas aan alle kanten tegen je aan en je hebt mazzel als je geen blauwe plekken krijgt. Soms is het zelfs zo dat je, als je zit, de tas in je gezicht krijg. Ik heb dan altijd zo iets van 'hallo, hier zit nog iemand!!'
  • Of de mensen die voor zichzelf een stoel in bezit hebben. Heel normaal, maar ook voor hun tas hebben ze een stoel in beslag genomen.Hun tas moet zeker uitrusten. En als je dan aan ze vraagt of je daar kan zitten, kijken ze je raar aan. Zo van 'moet dit nou echt, ik heb die plek nodig voor mijn tas'. Prima als je dit doet als de bus zowat leeg is, maar als er nog nauwelijks ruimte is, dan is dit echt not done.
  • En dan deze. Die is echt vies. Iemand hoest of niest in het wilde weg, zonder zijn/haar hand voor de mond te houden. Iedereen krijgt gelijk die vieze bacteriën in zijn neus. Of ze niezen of hoesten in hun hand, maar vegen deze niet af. Nee, ze pakken gewoon de stangen beet die jij daarna weer beet moet pakken. Bah bah bah!!!
  • Of de bus is bijna helemaal leeg en er zijn genoeg plekken om te zitten. Maar nee, degene die binnenkomt besluit direct naast je te gaan staan of zitten. En dan niet met wat ruimte, maar echt dicht bij. Nog net niet tegen je aan. Ik heb liever wat ruimte en er is nog genoeg ruimte over, dus ga een beetje aan de kant a.u.b.! En als diegene dan ook nog eens slecht ruikt is het een nog grotere ramp!
  • Mobieltjes. Ook zo iets. Sommige zit hard in hun mobiel te kwekken. Eh, beste mensen, de hele bus hoeft niet mee te luisteren hoor. Of ze zitten de hele busreis naar hun mobiel te staren. Ook heb je van die mensen die hard hun muziek aan hebben staan op hun oortelefoontjes. Waardoor je dus ongewild mee zit te luisteren. Af en toe lijkt het wel een disco.
  • Of mensen die de hele busreis naar je staren. En als je ze dan aankijkt, blijven ze nog naar je staren. Ik krijg daar altijd zo de kriebels van. Hebben ze niets anders om naar te kijken of zo.
Gelukkig kom je niet elke dag zulke mensen tegen, maar wel vaak. Hebben jullie weleens zulke types in de bus gezien?

Reacties

Populaire posts