Doorgaan naar hoofdcontent

De kersttafel dekken & ideetjes

met een krans van xenos, in no time een gezellige winter/kerstkrans

De kerst staat bijna voor de deur. Misschien heb je alvast voorbereidingen of een boodschappenlijst gemaakt voor het komende kerstdiner. En wat dan ook handig is is een stappenplan voor het dekken van de kersttafel. In dit artikel deel ik met jullie een handig stappenplan voor de kersttafel en een aantal leuke ideeën.

  Hoe dek je op de juiste manier de kersttafel?

Voor je aan het dekken van de kersttafel begint is het handig om te weten hoe je op de juiste manier deze moet dekken. Dus op welke manier moet je het bestek neerleggen en hoe komen alle glazen te staan. Altijd handig om te weten hoe dit moet dus. Ook handig is om te weten of je kerstdiner een informele setting of een formele setting heeft. Want dan verschilt het nogal hoe de indeling is. Daarom kan je op onderstaande afbeelding zien hoe de setting moet zijn voor beide manieren.
Etiquette-tafel-dekken.png (512×878):

Hoe kan je op een leuke manier de kersttafel decoreren?

Nu je weet hoe je op twee verschillende manieren de tafelsetting kan doen, kan je verdergaan met het aankleden van de tafel. Zo is het mooi om een bijpassend tafelkleed voor de kerst te gebruiken en hier je decoraties op aan te passen. Wat ook een leuk idee is, is om de naamkaartjes op een decoratieve manier te doen/maken. Hieronder een aantal ideeën.

Christmas Table Placecards: Each one is decorated with Rosemary (could also use a pine sprig accent)
Een naamkaartje met een klein takje rozemarijn. Je kan dit ook doen met bijv. een dennentakje.

Christmas table decorations
Hier zie je goed dat alles perfect bij elkaar past qua kleuren. Erg mooi!

Décoration de table élégante et originale pour la fête de Noël                                                                           More
Ook een leuke manier voor de servetten. Weer eens iets anders dan de standaard servetringen.

rustic Christmas table decoration ideas place card holders pinecones 
Nog een variant voor de naamkaartjes. Zelf vind ik deze erg leuk staan.
 
So cute & can be inexpensive if get everything from the Dollar store - FRONT ROOM BOOKCASE                                                                           More
Ook tafeldecoraties kunnen op een echte kersttafel niet ontbreken. Dit ziet er erg mooi uit en geeft een mooi sfeer aan de kersttafel.

Dress up your Christmas table decorations with this easy Christmas craft. Take each table setting from bah-humbug to Ho Ho Ho Happy!
Een leuke, maar simpele manier voor een servieshouder. Zo blijft het bestek schoon op het bord en ziet het er ook nog eens leuk uit. Ook leuk voor een kindertafel.


Hopelijk hebben jullie hier alvast wat inspiratie voor het komende kerstdiner en het dekken van de kersttafel uit kunnen halen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?