Veilig glitters gebruiken & verwijderen


Afbeeldingsresultaat voor glitters Voor de feestdagen is het erg mooi om glitters in je look te gebruiken. Zelf vind ik dit echt perfect bij de feestdagen passen. De glitters aanbrengen in je look is niet zo moeilijk. Maar dit moet wel op een veilige manier gebeuren. En ook het verwijderen. Daarover ga ik jullie vandaag meer vertellen.





De belangrijkste regel bij het gebruik van glitters is dat je niet teveel glitters moet gebruiken. Dus kies ervoor om of glitters op je gezicht, ogen of lippen te gebruiken. Zo leg je het glitter accent op een deel en lijk je niet op een glitterende kerstbal. Dus als je voor een lipstick kiest waar glitters in zitten, is het het mooist als je de rest van je make-up rustig houdt.

Eigenlijk is deze regel voor het veilig gebruiken van glitters nog belangrijker. Namelijk dat je cosmetische glitters gebruikt. Deze kan je bij de parfumerie / drogisterij kopen. Het is namelijk heel belangrijk dat je cosmetische glitters gebruikt, want als ze dit niet zijn kan het schadelijk zijn voor je ogen en voor je gezondheid. En dat wil je zeker niet hebben!

Glitters zijn heel makkelijk aan te brengen over andere producten heen die een beetje sticky zijn. Zo zou je voor je ogen een wenkbrauwgel kunnen gebruiken om de goed te laten 'plakken'. En voor je lippen kan je deze over een lipstick aanbrengen. Vooral een stardust werkt hier fijn voor.

Nu je weet hoe je deze veilig kan aanbrengen, is het ook handig om te weten hoe je deze weer moet verwijderen.

Het enige nadeel van glitters is dat als je het eenmaal hebt aangebracht, het er bijna niet meer af te krijgen is. Wat belangrijk is, dat wanneer je de glitters eraf gaat halen, is niet met een doekje te gaan boenen over je gezicht. Hierdoor beschadig je alleen je huid maar en de glitters komen overal te zitten. Het beste wat je kan doen is als volgt. Maak een wattenschijfje nat met make-up remover. Leg deze bijv. op je ogen en laat dit er even op liggen. Druk vervolgens licht op het wattenschijfje en veeg naar buiten toe. Als er dan nog glitters op je ogen zitten, kan je deze verwijderen met een wattenstaafje doordrenkt met make-up remover.

Glitters zijn mooi om in looks te gebruiken, maar er zit dus wel enige gebruiksaanwijzing bij!

Reacties

Populaire posts