Doorgaan naar hoofdcontent

How to: Oplossingen voor make-up miskopen

How clean are your beauty products?Soms lijkt een make-up product je in de winkel werkelijk prachtig. Maar als je er later mee thuis komt, blijkt het een regelrechte miskoop te zijn. Je kan het dan weggooien, maar dit hoeft niet. Eigenlijk moet je dit juist niet doen, want je kan deze producten nog prima gebruiken. Alleen dan op een heel andere manier dan waar het voor bedoelt is!Verkeerde kleur lipstick of lipgloss

Dit heb ik zelf al meerdere keren gehad. Maar je hoeft je lipstick of lipgloss dan niet weg te gooien. Je kan deze heel eenvoudig met elkaar combineren. Dus over de ''verkeerde'' kleur lipstick een lipgloss dragen waardoor deze een stuk draagbaarder word.

Blush, bronzer en highlighter

Dit zijn in de basis poeder met een pigment erin en zijn dus ook prima te gebruiken als oogschaduw. Dit heb ik zelf wel eens gedaan met een bronzer die veel te donker voor mij was, maar prima als oogschaduwkleur. Ook kan je een oogschaduw gebruiken als blush, bronzer of highlighter. Of je gebruikt een oogschaduw als wenkbrauwpoeder.

Concealer en foundation

Ook in deze categorie kom ik vaak producten tegen die veel te donker zijn voor mijn huid. Een concealer die te donker of te licht is kan je prima gebruiken om mee te contouren of als oogschaduwbasis. Hetzelfde geldt voor de foundation. Al moet je er dan wel mee oppassen dat je geen opvallende strepen op je gezicht krijgt. Dus als je dit doet, dan is goed blenden een must.


En zo kan je dit met nog veel meer producten doen. Veel producten zijn op meerdere manieren te gebruiken. Dus als je in het vervolg een make-up miskoop doet, bedenk dat eerst op welke andere manieren je het toch nog kan gebruiken!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.