Doorgaan naar hoofdcontent

Wat te doen aan stastisch haar?

Afbeeldingsresultaat voor statisch haarIets wat helemaal bij dit weer past: statisch haar. Wanneer je een trui of sweater aantrekt  hoor je geknetter en je haar gaat recht overeind staan.Thuis is dat niet zo erg, maar het is wel vervelend als je ergens anders bent en je hebt ineens een ontploft kapsel!Gelukkig zijn er heel veel trucjes die je kan toepassen om het te voorkomen én om het op te lossen.

 • Gebruik een borstel van varkenshaar en/of nylon.
  Een plastic borstel zorgt sneller voor statisch haar.
 • Spuit eerst wat haarlak of je borstel of kam.
  Wel na een tijdje even je borstel schoonmaken, want je krijgt wel vieze stukjes haarlak in je borstel…
 • Statisch haar door een muts?
  Spuit wat haarlak in je muts – niet teveel natuurlijk – en je probleem is opgelost. Ook hierbij geldt: was je muts uit na een paar keer, want je krijgt dus een vieze harde haarlak-laag in je muts. Zeker niet doen bij een heel dure muts! Of gebruik gewoon oorwarmers!
 • Zorg dat je altijd iets ‘vets’ bij je hebt. Een lippenbalsem (Rosebud Salve), Eight Hour Cream, wax, serum, olie… Als je dan op je bestemming aankomt doe je wat ‘vettigs’ in je handen en dat verdeel je zachtjes over je kapsel. Zelf zou ik eerder zwitsal haarlotion gebruiken, omdat dit al gauw minder vet is.
 • Water helpt, gewoon met je natte handen over je haar gaan.
  Dit werkt wel maar heel eventjes, dus echt een oplossing is het niet.
 • Vermijd uitdrogende producten.
  Gebruik na het wassen altijd een conditioner of een lekker masker voor je haar, dan is je haar lekker gevoed.
 • Gebruik een hittebeschermend product tijdens het fohnen en/of stylen.
  Doe dit niet te heet, dat maakt je haar juist pluizig en – inderdaad – statisch.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?