Doorgaan naar hoofdcontent

Zelf kruidenzout maken

Zout gebruiken we dagelijks in ons eten als we het bereiden.Maar een gezonder alternatief voor het gewone keukenzout is kruidenzout.Dit kan je kant-en-klaar kopen, maar is eenvoudig zelf te maken.En door het zelf te maken, heb je ook nog eens een vrije keuze in welke kruiden je erin gebruikt.

Kruidenzout is vrij makkelijk om zelf te maken.Al is het wel zo dat als je het zelf maakt het niet meteen te gebruiken is.Hier gaan minimaal 4 weken overheen voor je het kruidenzout kan gebruiken.Maar zelf geef ik er de voorkeur aan om het 3 maanden te laten staan.Inderdaad duurt het even voor het kruidenzout klaar voor gebruik is als je het zelf maakt, maar dan kan je er wel je eigen smaak naar kruiden aan toevoegen.Dit is overigens de oudste manier om kruiden te conserveren en ze lang houdbaar te maken.

Wat heb je nodig:
 • een glazen weckpot
 • keukenzout
 • de gewenste kruiden
Hoe maak je kruidenzout:
 • Het is de bedoeling dat je om en om gaat werken met de kruiden en het keukenzout.
  Dus eerst een laag zout dan een laag kruiden enz.
 • Snijdt de gewenste kruiden fijn.
  Zorg wel dat de kruiden qua smaak bij elkaar passen, zoals bijv. een combinatie van basilicum en bieslook.
 • Doe eerst een laag keukenzout van ong. 2cm in de weckpot.
 • Hierop breng je een laag van de gemengde kruiden aan die ook ong. 2 cm is
 • Doe hier weer een laag keukenzout over en werk zo om en om tot zowel de kruiden als het zout op zijn of tot de weckpot bijna helemaal vol is.
 • Doe nu de weckpot goed dicht en zet deze weg op een donkere en droge plek.
 
Nu is het minimaal 4 weken tot 3 maanden wachten tot het kruidenzout klaar voor gebruik is.De smaak is het beste na 3 maanden.De kruiden zijn dan verdroogt en het vocht van de kruiden is in het zout getrokken.

Kruidenzout is zeer smaakvol en aromatisch.En erg lekker in diverse gerechten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?