Tag - 25 food questions tag

Afbeeldingsresultaat voor 25 Food vragen tag
Vandaag heb ik voor jullie weer eens een tag, namelijk de 25 food questions tag. In deze tag beantwoord ik 25 vragen over eten en drinken. Deze heb ik een hele tijd geleden ook al eens gedaan, maar na een tijdje kunnen antwoorden toch weer anders zijn. Daarom besloot ik de tag nogmaals te maken. Op naar de vragen!
Wat is je favoriete ontbijt?
Meestal ontbijt ik met twee witte boterhammen met jam. En een kop thee erbij. Maar het lekkerst blij ik toch een croissant vinden. Vaak hoor je mensen zeggen dat ze muesli of iets dergelijks eten in de ochtend, maar zelf hou ik daar niet zo van. Geef mij maar twee simpele boterhammen.

Hoe drink je je koffie?
Zelf drink ik geen koffie, ik vindt dit eigenlijk niet eens zo lekker. Geef mij maar een lekkere beker thee. En het maakt dan niet uit in welk smaakje de thee is, al vindt ik munt thee met honing erg lekker. De enige koffie die ik wel lust is een iced latte caramel. Alleen drink ik deze ook niet zo vaak. Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar thee.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik eet niet zo vaak broodjes, maar als ik een broodje ga kopen dan kies ik altijd voor een broodje gezond. Vindt ik erg lekker en de groente geeft het broodje een net iets frisse bite.

Soep of salade?
Als ik moet kiezen zou ik gaan voor soep, omdat soep eigenlijk altijd wel kan. Maar salades vindt ik ook altijd wel lekker, vooral straks in de zomer.  En zolang er in de salade geen olijven zitten vind ik het prima.


Afbeeldingsresultaat voor 25 Food vragen tag
Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb niet echt een favoriet kookboek. Wel gebruik ik vaak het 500 sappen en smoothieboek.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Lastig, vindt beide namelijk lekker. Maar dan kies ik toch voor nooit meer zoet, want om nu alleen maar zoete dingen te gaan eten zie ik ook niet zo zitten. En lijkt mij overigens ook niet eens zo lekker. Dan heb ik liever het hartige, kan je trouwens ook veel meer kanten mee op. En zoet mis ik toch nooit zo.

Welke keuken (land) is je favoriet?De Italiaanse keuken is toch wel mijn favoriet. Ik vindt het altijd leuk om een lekker verse pasta met verse saus te maken. Maar ook andere Italiaanse recepten vindt ik leuk en lekker om te maken.

Wat is je favo foodfilm?
Laat ik eerlijk zeggen dat ik niet een favo foodfilm heb. Ik zou eerlijk gezegd niet eens een foodfilm weten.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Toch wel in de zomer cornetto's. Erg lekker, al wissel ik het wel af met een waterijsje in de zomer.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb niet echt een bekend persoon als inspiratiebron. Wel is mijn inspiratiebron mijn moeder en mijn oma was dit ook voor mij. Mijn oma hield ook, net als ik, van lekker eten koken en was hier altijd graag mee bezig. Ik heb dan ook best wat met koken van mijn oma mee gekregen. En ook mijn moeder maakt erg lekker eten klaar. Zoals bijv. het draadjesvlees van mijn moeder.

Thuis koken of uit eten gaan?
Zelf kies ik voor thuis koken, dit doe ik nu eenmaal graag en vindt ik erg leuk om te doen. Al vindt ik de afwas erna wel wat minder. Maar je kan wel zelf bepalen wat je in het recept gebruikt.
Afbeeldingsresultaat voor thuis koken
High end of Low profile?
Een combinatie van beide. Ik hou van kwalitatief goed eten, maar combineer dit ook graag met budget.

Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb niet echt een lievelingsrestaurant. En ga ook eigenlijk nooit uit eten.

Boodschappen doe ik bij…
Dit verschilt per keer maar meestal doe ik boodschappen bij de Dirk of bij AH.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.
Apfelstrudel, een erg lekker soort appelgebakje. En natuurlijk kan hier ook niet mijn moeders draadjesvlees ontbreken! Echt heerlijk.

Wat is je favo cocktail?
Ik drink geen alcohol. Maar als ik een alcoholvrije cocktail moet kiezen zou ik voor een mojito alcoholvrij gaan. Ik vindt citrus nu eenmaal erg lekker.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George Clooney. Vind hem gewoon een goede acteur.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Iets dat zeker niet mag ontbreken in mijn keuken zijn kruiden. Ik werk hier erg graag mee. Het smaakt lekker en is ook nog eens goed voor je.

Mijn favo snack is…
Yoghurtgums van KATJA. Erg lekkere frisse snoepjes. Of kroepoek, dit vind ik ook erg lekker voor een keer tussendoor.

Wat zit er op jouw pizza?
De enige pizza die ik lekker vindt is een pizza Hawai. Een simpele pizza met tomaat, kaas, ham en ananas.

Wat lust je echt niet?
Er is niet echt iets dat ik niet lust, maar bolognese saus vindt ik echt totaal niet lekker. Verder vindt ik eigenlijk weinig vies of niet lekker. Afgezien van het feit dat ik geen prei, uien en chocolade mag.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik heb eigenlijke geen favoriete foodblog.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Wild vindt ik erg lekker en ik heb dan ook al aardig wat verschillende soorten wild gegeten. Hert, wild zwijn, fazant, struisvogel, eend, haas en kangeroe. Lijkt misschien totaal niet lekker of juist vreemd, maar smaakt juist erg lekker. En is dan ook een van mij favorieten in de winter wanneer dit weer te koop is.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou nog graag een aantal soorten wild willen proeven, zoals bijv. antilope. Klinkt misschien gek, maar het is in eerste instantie wennen. Daarna is het eigenlijk net als varkensvlees of koe. Het is wel even het idee van bambie bij hertenvlees, maar dit went in wezen vanzelf. Ik zie het gewoon als vlees.

Ik kan niet leven zonder…
Er is niet echt een soort voedsel of eten waar ik niet zonder kan. Al vindt ik af en toe draadjesvlees toch wel lekker.


Op een aantal vragen is mijn antwoord nog steeds hetzelfde als de vorige keer, maar op de meeste vragen weer totaal anders. Kan je zien dat je een tag na een tijdje toch weer heel anders invult.

Mocht je de tag ook leuk vinden, neem deze dan gerust over!

Reacties

Populaire posts