Doorgaan naar hoofdcontent

How to: soepele spieren houdenDoor sporten of te lang in de zelfde houding te zitten kan je last krijgen van stramme spieren. Niet fijn natuurlijk, maar dit valt heel eenvoudig ook weer op te lossen. Ik deel een aantal tips met jullie over hoe je soepele spieren kan houden.


  • Zorg er ten eerste voor dat je kamer of je huis niet te vochtig is. Vochtige en koude ruimtes zijn absoluut niet goed voor je spieren. Zorg er dus altijd voor dat je kamer of huis koel en droog is. Het is dan ook belangrijk om regelmatig de ruimte te luchten. Want door voldoende frisse lucht in huis ontstaat er ook geen vocht.
  • Beweeg regelmatig. Hierdoor blijven je spieren in beweging en worden je spieren ook sterker. Hierdoor zul je ook minder snel last hebben van stijve spieren en zullen je spieren juist veel soepeler blijven.
  • Dit is een tip die mijn oma mij altijd vertelde en die ook echt helpt. Houdt je voeten altijd warm. Doordat je voeten vaak sneller afkoelen dan de rest van je lichaam, worden deze ook sneller koud. En hierdoor worden ook je gewrichten en spieren strammer. Dus door je voeten warm te houden, hoe je ook je spieren soepeler.
     
  •  Als je spieren wat stijf zijn, kan een warme douche ook helpen. De warmte zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en soepel worden. En wat dan extra goed helpt is de Kneipp Douche met Arnica erin. Arnica extract vitaliseert en regenereert de spieren niet alleen na fysieke inspanning, zoals na het sporten, maar werkt ook erg goed bij stramme spieren. En zorgt ervoor dat de spieren weer soepel en ontspannen worden. Je moet wel van een kruidige geur houden, maar juist ook de geur werkt ontspannend, wat dus ook weer meehelpt voor soepele spieren. Dus een combinatie van een warme douche en de Kneipp Douche Arnica werkt erg goed.
 
  •  Als je aan het werk bent op bijv. de computer is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen en om af en toe even een wandelingetje te maken. Iets dat ook meehelpt om je spieren soepel te houden.


Kneipp Douche Arnica € 5,49

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit is uiteraard niet van invloed op mijn mening.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.


Essence Le The Little X-mas Factory

Essence is al bezig met de kerst! Het resultaat is de nieuwe collectie The Little X-mas Factory die verkrijgbaar is van eind november tot en met december, om al je beautydromen uit te laten komen. Klassieke kleuren zoals goud of dennengroen worden gecombineerd met roze.