Doorgaan naar hoofdcontent

How to: soepele spieren houdenDoor sporten of te lang in de zelfde houding te zitten kan je last krijgen van stramme spieren. Niet fijn natuurlijk, maar dit valt heel eenvoudig ook weer op te lossen. Ik deel een aantal tips met jullie over hoe je soepele spieren kan houden.


  • Zorg er ten eerste voor dat je kamer of je huis niet te vochtig is. Vochtige en koude ruimtes zijn absoluut niet goed voor je spieren. Zorg er dus altijd voor dat je kamer of huis koel en droog is. Het is dan ook belangrijk om regelmatig de ruimte te luchten. Want door voldoende frisse lucht in huis ontstaat er ook geen vocht.
  • Beweeg regelmatig. Hierdoor blijven je spieren in beweging en worden je spieren ook sterker. Hierdoor zul je ook minder snel last hebben van stijve spieren en zullen je spieren juist veel soepeler blijven.
  • Dit is een tip die mijn oma mij altijd vertelde en die ook echt helpt. Houdt je voeten altijd warm. Doordat je voeten vaak sneller afkoelen dan de rest van je lichaam, worden deze ook sneller koud. En hierdoor worden ook je gewrichten en spieren strammer. Dus door je voeten warm te houden, hoe je ook je spieren soepeler.
     
  •  Als je spieren wat stijf zijn, kan een warme douche ook helpen. De warmte zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en soepel worden. En wat dan extra goed helpt is de Kneipp Douche met Arnica erin. Arnica extract vitaliseert en regenereert de spieren niet alleen na fysieke inspanning, zoals na het sporten, maar werkt ook erg goed bij stramme spieren. En zorgt ervoor dat de spieren weer soepel en ontspannen worden. Je moet wel van een kruidige geur houden, maar juist ook de geur werkt ontspannend, wat dus ook weer meehelpt voor soepele spieren. Dus een combinatie van een warme douche en de Kneipp Douche Arnica werkt erg goed.
 
  •  Als je aan het werk bent op bijv. de computer is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen en om af en toe even een wandelingetje te maken. Iets dat ook meehelpt om je spieren soepel te houden.


Kneipp Douche Arnica € 5,49

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit is uiteraard niet van invloed op mijn mening.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!