Doorgaan naar hoofdcontent

Column - Voedselverspilling


 Tegenwoordig kunnen we zoveel, in de wetenschap en met de gezondheidszorg. Maar nog steeds gebeurt het. Voedselverspilling. Net of eten zo vanzelfsprekend is. Waar wij hier eten weggooien terwijl het nog prima te eten is, lijden de mensen in derde wereld landen vreselijke honger. Eigenlijk een schande dat een maatschappij waarin het zo goed gaat, zo omgaat met voedsel.

We zouden eigenlijk meer stil moeten staan bij voedsel. En het niet zien als iets dat er gewoon is. Want wat als je ineens geen voedsel meer zou hebben. Dan zou je wensen dat je het eten dat je hebt weggooit, terwijl het nog goed was, nog had. Zo zie je maar, als je het anders bekijkt dan krijg je een veel helderder beeld van zaken, vind ik.

Voedselverspilling hoeft helemaal niet te gebeuren. Koop bijv. minder als je merkt dat je elke keer veel overhoudt. En trouwens, eten dat je overhoudt kan je ook prima de volgende dag eten als kliekje. Is totaal niets vies aan. Is eten echt beschimmeld, stinkt het of is het op een andere manier gewoon niet goed meer, dan gooi je het weg. Dat is logisch, ik zou dat zelf ook niet eten. Maar eten wat nog goed is en nog niet over de houdbaarheidsdatum kan je prima eten.

Ook gooien supermarkten veel eten weg, dat eigenlijk nog gewoon goed. Dit wordt weggooit omdat er bijv. een plekje op de appel zit of deze is op de grond gevallen. Dit is zo zonde, het kan nog prima gegeten worden. Ook zal je nooit een kromme komkommer in de winkels zien liggen. Mensen willen deze niet omdat ze denken dat deze niet goed is. Onzin, is prima voedsel.

Dus beste mensen, eet wat vaker kliekjes en gooi goed voedsel niet onnodig weg! Dit is nergens voor nodig!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.