Doorgaan naar hoofdcontent

Tips om goed met geld om te gaan
Afbeeldingsresultaat voor spaarpot
 Goed met geld omgaan. Het is toch wel erg belangrijk om dit te kunnen, want je geld groeit nu immers niet aan de boom. Was het maar waar, dan zou ik wel op zoek gaan naar zo'n boompje😉. Maar omdat deze er nu eenmaal niet is, is het belangrijk om voor jezelf goed om te kunnen gaan met geld. Vandaag deel ik met jullie een aantal tips hoe je er zo goed mogelijk mee om kan gaan!
Zorg dat je geen schulden hebt
Dit is toch wel de meest belangrijke van alle tips. Schulden kosten nu eenmaal veel geld, omdat je vaak ook nog veel rente erover betaald. Dus als je schulden hebt, zorg dat je ze zo snel mogelijk afbetaald. Het beste is om helemaal geen schulden en leningen te hebben. Want zo voorkom je extra kosten.

Heb een budget en maak lijstjes
Zorg ervoor dat je een budget hebt. Als je bijv een budget hebt voor boodschappen, hou je dan ook aan dit budget. Wat dan ook erg goed werkt is een lijstje maken van dingen die je moet kopen. Koop alleen de spullen die op het lijstje staan en niets extra's. Werkt echt en zo bespaar je ook nog eens geld.

Maak een kasboek
Houd in een kasboek bij wat je uitgeeft en wat er binnenkomt. Zo heb je een goed overzicht wat het bedrag is dat je per maand binnenkrijgt. En zo weet je ook gelijk wat je te besteden hebt aan bijv. de boodschappen die gedaan moeten worden.

Spaar je geld
Wat erg werkt en altijd slim is om te doen is sparen. Doe dit op een spaarrekening. Zo heb je altijd wat geld achter de hand als je dit eens plotseling nodig mocht hebben. Altijd handig in acute noodgevallen. Ook kan je daarnaast kleingeld opzij leggen in een spaarpot. Dit spaar je bijv. een jaar lang op en dan kan je er altijd iets leuks van gaan doen. Want klein geld lijkt misschien niet veel, maar alles bij elkaar kan toch een leuk bedrag opleveren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?