Doorgaan naar hoofdcontent

Tips tegen muggen

Gerelateerde afbeelding
Het weer is weer warmer en met warmer weer komen ook weer de vervelende beestjes tevoorschijn. En het meest vervelend zijn toch wel de muggen. Want voor je het weet zit je onder de jeukende muggenbulten. Maar wat kan je eraan doen om deze hinderlijke muggen te verjagen? Ik deel vandaag een aantal tips met jullie!


  • Een natuurlijk middel dat erg goed tegen muggen werkt is citroen met kruidnagel. Snijd een citroen door midden en steek in beide helften kruidnagel. Door de geur blijven muggen op afstand!
  • Een insectenlamp. Misschien niet het meest vriendelijke middel tegen muggen, maar wel effectief. Een insectenlamp geeft een bepaald licht af, meestal blauw. En hier komen de muggen op af. En wanneer ze bij de lamp aanraken, worden ze geĂ«lektrocuteerd of verbrand en leggen ze het loodje. Ben je gelijk van de muggen af.
  • Een ouderwetse citronella kaars werkt ook. Deze hebben de geur van citroen en moeten dus de muggen op afstand houden. Maar of dit echt zo goed werkt weet ik niet, want ik heb vaak het idee dat de kaars toch net te weinig citroen bevat om goed te kunnen werken.
  • Ook een aantal kruiden werken goed tegen muggen. Zo houden muggen absoluut niet van de geur van rozemarijn en lavendel. Dus altijd handig om hier een paar plantjes van in de buurt te hebben staan.
  • Knoflook werkt ook om muggen op afstand te houden. Maar naast de muggen, hou je met de geur van de knoflook ook de mensen op afstand. Niet altijd even fijn dus.
  • Laat regelmatig je kamer of huis doortochten. Muggen houden niet van tocht en zullen dan ook niet in je kamer of huis blijven zitten.
  • Doe je ramen en deuren dicht als je in het donker je licht aan hebt. Licht trekt muggen aan en dan krijg je zeker last ervan. Mocht je toch je raam of deur open willen houden, hang dan een hor voor het raam en een hordeur voor de deur.
Met deze tips moet je heel wat muggen kunnen verjagen en muggenbulten moeten kunnen voorkomen. En tja, anders is het wachten tot de herfst voor de muggen zijn verdwenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?