Doorgaan naar hoofdcontent

Tips tegen muggen

Gerelateerde afbeelding
Het weer is weer warmer en met warmer weer komen ook weer de vervelende beestjes tevoorschijn. En het meest vervelend zijn toch wel de muggen. Want voor je het weet zit je onder de jeukende muggenbulten. Maar wat kan je eraan doen om deze hinderlijke muggen te verjagen? Ik deel vandaag een aantal tips met jullie!


  • Een natuurlijk middel dat erg goed tegen muggen werkt is citroen met kruidnagel. Snijd een citroen door midden en steek in beide helften kruidnagel. Door de geur blijven muggen op afstand!
  • Een insectenlamp. Misschien niet het meest vriendelijke middel tegen muggen, maar wel effectief. Een insectenlamp geeft een bepaald licht af, meestal blauw. En hier komen de muggen op af. En wanneer ze bij de lamp aanraken, worden ze geëlektrocuteerd of verbrand en leggen ze het loodje. Ben je gelijk van de muggen af.
  • Een ouderwetse citronella kaars werkt ook. Deze hebben de geur van citroen en moeten dus de muggen op afstand houden. Maar of dit echt zo goed werkt weet ik niet, want ik heb vaak het idee dat de kaars toch net te weinig citroen bevat om goed te kunnen werken.
  • Ook een aantal kruiden werken goed tegen muggen. Zo houden muggen absoluut niet van de geur van rozemarijn en lavendel. Dus altijd handig om hier een paar plantjes van in de buurt te hebben staan.
  • Knoflook werkt ook om muggen op afstand te houden. Maar naast de muggen, hou je met de geur van de knoflook ook de mensen op afstand. Niet altijd even fijn dus.
  • Laat regelmatig je kamer of huis doortochten. Muggen houden niet van tocht en zullen dan ook niet in je kamer of huis blijven zitten.
  • Doe je ramen en deuren dicht als je in het donker je licht aan hebt. Licht trekt muggen aan en dan krijg je zeker last ervan. Mocht je toch je raam of deur open willen houden, hang dan een hor voor het raam en een hordeur voor de deur.
Met deze tips moet je heel wat muggen kunnen verjagen en muggenbulten moeten kunnen voorkomen. En tja, anders is het wachten tot de herfst voor de muggen zijn verdwenen.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.


Essence Le The Little X-mas Factory

Essence is al bezig met de kerst! Het resultaat is de nieuwe collectie The Little X-mas Factory die verkrijgbaar is van eind november tot en met december, om al je beautydromen uit te laten komen. Klassieke kleuren zoals goud of dennengroen worden gecombineerd met roze.