Recept - zelf kruidenboter maken

Gerelateerde afbeelding 
 Iets wat je eigenlijk standaard in een bakje in de supermarkt koopt, maar je heel makkelijk zelf kan maken. Namelijk kruidenboter. Als je eenmaal weet hoe je het zelf moet maken, wil je nooit meer anders. Want het is ook nog eens heel makkelijk zelf te maken!
Wat heb je nodig?
  • pakje ongezouten roomboter (250 gram)
  • 15 takjes platte peterselie
  • 10 takjes dille
  • 15 stengels bieslook
  • 1-2 teentjes knoflook
  • zout en peper
Hoe maak je de kruidenboter?
  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en maak deze fijn met een vork.
  • Hak nu de blaadjes peterselie, takjes dille en stengels bieslook fijn. 
  • Pers de teentjes knoflook uit.
  • In een kommetje prak je de kruiden en knoflook door de boter. Dit is het makkelijkst om met een vork te doen.
  • Breng de boter verder op smaak met peper en zout.


Je kan de boter nu zo laten en deze direct gebruiken. Maar je kan deze ook op folie zetten en de folie dichtvouwen. Leg deze in de koelkast en als deze hard is kan je er plakken van snijden. Deze kan je weer gebruiken om je vlees of aardappels in te bakken.

Reacties

Populaire posts